Johan Cruijff geëerd in Barcelona met standbeeld en stadion

redactie 27 Aug 2019 Entertainment

Net als in Amsterdam wordt de eeuwige nummer ’14’ Johan Cruijff nu ook in Barcelona vereert met een standbeeld en stadion benaming. De Catalaanse grootmacht presenteerde gisteren een nieuw standbeeld ter ere van de legendarische Nederlandse voetballer.

Het standbeeld toont een wijzende Cruijff. Dit symboliseert dan ook zijn genialiteit en leiderschap, zowel in en buiten het veld. Onder het standbeeld zijn ook de woorden ’Salid y disfrutad’ te lezen. Dit is de beroemde uitspraak die Cruijff als trainer deed in 1992, toen zijn FC Barcelona de kleedkamer van Wembley verliet voor de later gewonnen Champions Leaguefinale tegen Sampdoria. De uitspraak betekend: “Ga en geniet”.

View this post on Instagram

? Camp Nou ✨ “Go out and enjoy yourselves” Legend @JohanCruyff ⚽️ “Salid y disfrutad” ?❤️ “Sortiu i gaudiu”

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona) on

Het houdt hier echter niet op, want vandaag opent FC Barcelona ook de deuren van het nieuwe stadion: Estadi Johan Cruijff dat gevestigd is op het trainingscomplex van de club.

View this post on Instagram

On the 27th August the stadium is finally going to be opened. Looking forward to the special day! #estadijohancruyff @johancruyff @fcbarcelona

A post shared by Jordi Cruyff (@jordicruyff) on

Visie

Dat Johan Cruijf nu ook in Barcelona wordt vereerd, komt voor de meeste voetbalkenners onder ons natuurlijk niet als een verrassing. Wie spreekt over FC Barcelona en hun manier van spelen, heeft het ook automatisch over Cruijff. De visie van de in 2016 overleden (beste) voetballer is het boegbeeld van de Catalaanse club. Het zogenaamde tiki-taka voetbal is dan ook afgeleid van de Hollandse school en de voetballende visie van Cruijff. Genoeg reden dus om een standbeeld van onze eigen Johan Cruijff te laten glimmen in de Spaanse zon.

Nederlands tintje

Het nieuwe stadion krijgt ook een Nederlands tintje. Het Estadi Johan Cruijff dat ligt in het Ciutat Esportiva Joan Gamper, het trainingscomplex van FC Barcelona gaat dienen als thuisbasis voor Barca B en en de Catalaanse vrouwenploeg. Bij het vrouwenteam van FC Barcelona spelen onder andere vedette Lieke Martens en Stefanie van der Gragt. Het openingsduel van het nieuwe stadion zal overigens gespeeld worden tussen de onder-19-teams van FC Barcelona en Ajax, ter ere van Johan die in zijn carrière met beide teams grote successen boekte. De opening van het stadion is ook live te zien op het officiële YouTube-kanaal van FC Barcelona om 20:30 vandaag.

Reageer op artikel:
Johan Cruijff geëerd in Barcelona met standbeeld en stadion
Sluiten