Joaquin Phoenix gaat de rol van The Joker spelen in nieuwe Origins film

Redactie 13 feb 2018 Entertainment

“Why so serious”? Kun je je dat kippenvel momentje nog herinneren? Heath Ledger zette misschien wel de beste bad guy vertolking neer aller tijden. Het was de eerste keer dat de slechterik in een superheldenfilm zo schrikbarend realistisch aanvoelde. Waar vorige vertolkingen soms nog wat kinderlijk aanvoelde, gooide Heath het over een totaal andere boeg. Nu schijnt Joaquin Phoenix (die je kent als de keizer in Gladiator) aan de beurt te zijn om de rol van Joker op zich te nemen.

We hebben door de jaren heen al meerdere vertolkingen van het iconische personage in de films mogen aanschouwen. Sommigen waren baanbrekend, anderen vielen ronduit tegen. Maar altijd was er veel hype over wie de uitdaging nu weer zou aangaan. Als we naar de strips kijken zijn er verschillende manieren waarop de Joker is afgebeeld. Je hebt de prankster Joker, die eigenlijk nooit iemand echt vermoord en meer bezig is om Batman en de mensen van Gotham te plagen. Je hebt de anarchist Joker die leeft om chaos te creëren omdat hij gelooft dat chaos de aard van de mens is. Je hebt de psychopaat Joker, die gewoon compleet gestoord is en tot slot heb je de gangster Joker, die uit is op macht en geld.

Verschillende Jokers

Elke acteur gaat zich verdiepen in de strips om uit te vogelen wat voor soort Joker hij gaat vertolken. Zo was Jack Nicholson zijn interpretatie meer Gangster. Heath Ledger zijn joker was de anarchist, met trekken van de psycho. De meest recente vertolking van de Joker was door Jared Leto in Suicide Squad. Deze probeerde meer de combo tussen de psychopaat en de gangster. Omdat het zo’n complex character is, met zoveel verschillende interpretaties gebaseerd op zoveel verschillende stripboeken is het altijd erg interessant hoe een acteur het personage naar zijn hand zet.

Als we kijken naar Joaquin Phoenix, die bekend staat om zijn heftige personages (Her, Gladiator, I’m Still Here) worden wij heel erg enthousiast. Daarnaast gaat niemand minder dan Todd Phillips de film Regisseren. Todd ken je onder andere van The Hangover films. Top dit alles af met het feit dat de film geproduceerd wordt door Martin Scorsese (The Wolf of Wallstreet, The Departed) en je hebt een film die de potentie heeft om een kaskraker te worden.

Positief ontvangen

De film zal een DC Joker Origins story worden. We zullen dus eindelijk beeldmateriaal krijgen over hoe de Joker zo gek in zijn kop is geworden. Het feit dat Joaquin Phoenix de rol gaat vertolken maakt fans nog het meest enthousiast. Op social media is men erg positief over het nieuws. Dit omdat Joaquin bekend staat als een acteur die altijd 100 procent voor een rol knokt, hoe slecht het script ook is.

Laten we hopen dat voor de aankomende film alles op zijn plek valt. De mensen die aan de film gaan werken hebben in ieder geval genoeg ervaring om van deze film een gouden succes te maken. Want stiekem hebben we een steengoede Joker wel gemist sinds The Dark Knight.

Hieronder kun je de 4 acteurs zien die voor Joaquin de rol van the Joker op zich namen:

Cesar Romero in Batman (1966)

Jack Nicholson in Batman (1989)

Heath Ledger in The Dark Knight (2008)

Jared Leto in Suicide Squad (2016)

Foto: whatculture.com

Reageer op artikel:
Joaquin Phoenix gaat de rol van The Joker spelen in nieuwe Origins film
Sluiten