5 dingen die je nog niet wist over Heath Ledger als The Joker

thomas 7 sep 2015 Entertainment

The Dark Knight is volgens velen de beste Batman film ooit. Christian Bale speelt de vleermuisman meer dan verdienstelijk, maar de echte ster is toch wel Heath Ledger. De manier waarop hij ‘The Joker’ neerzet is ongekend en het is daarom eeuwig zonde dat we deze wereldacteur nooit meer op het witte doek zullen zien. Vandaag is het 10 jaar geleden dat Heath Ledger overleed aan een overdosis medicijnen. Om nog maar eens te laten zien hoe goed hij daadwerkelijk was hebben wij vijf weetjes op een rij gezet waaruit zijn toewijding voor de rol naar voren komt. 

1. Foutje, bedankt

De scene waarin The Joker het ‘Gotham General Hospital’ opblaast had eigenlijk anders moeten aflopen. De laatste bom werkte in eerste instantie niet. Heath bleef in zijn rol en priegelt op karakteristieke wijze wat met de detonator waarna uiteindelijke de bom alsnog ontploft. Dankzij de improvisatie skills van Heath werd de scene nog beter dan aanvankelijk in het script stond.

2. Bont en blauw

De scene waarin The Joker verhoord werd door Batman is nog harder dan je al dacht. Voordat de opnames begonnen vroeg Ledger aan Batman acteur Christian Bale om zich niet in te houden en zo hard mogelijk te meppen. Volgens Ledger kon hij zo precies voelen waar het in de scene om ging. Je moet het er maar voor over hebben.

3. Een goede voorbereiding is het halve werkt

Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden sloot Heath zichzelf zes weken op in een motelkamer. Hij oefende daar niet alleen zijn stem en lach, maar hij leerde zichzelf ook zenuwtrekjes aan om zo zijn acteerprestatie nog overtuigender te maken. Over toewijding gesproken.

4. Make-up artist in de dop

Normaal gesproken is er een heel team dat zich bezighoudt met de make-up, maar Heath deed het voor deze rol lekker zelf. Met wat spulletjes gekocht bij de lokale apotheek ging hij aan de slag en oefende net zo lang tot hij tevreden was. Het make up team mocht vervolgens zijn creatie vervolgens elke draaidag herhalen.

5. The Joker’s dagboek

Dat Heath alles gaf voor deze rol is nu wel duidelijk, maar hij gaat nog verder. Hij hield namelijk een dagboek bij met daarin alle informatie die hij had gebruikt ter voorbereiding op de rol. Op de laatste pagina staat groot geschreven: BYE BYE. Je zou bijna denken dat hij wist dat deze rol zijn laatste zou zijn.

Reageer op artikel:
5 dingen die je nog niet wist over Heath Ledger als The Joker
Sluiten