Gisteravond waren we te gast bij Jinek om te kletsen over de vrouwelijke jury in de FHM500

“Voor het eerst kiest een vrouwelijke jury de mooiste vrouw van Nederland”, dat zijn de woorden waarmee Eva Jinek gisteravond haar befaamde talkshow opende. Gisteren maakten we bekend dat we voor het eerst in de historie van de FHM500 een vrouwelijke jury aanstellen die samen met onze lezers aan de slag gaan met de invulling van de lijst en de winnaressen van de awards. Gisteravond mochten we direct aanschuiven bij Jinek om het hier even goed over te hebben.

Samen met jullie, onze lieve lezers, gaat deze jury bepalen welke vrouwen de FHM500 dit jaar gaan bekleden, een primeur.

De jury

Je kunt hier nog eventjes uitgebreid lezen wat deze jury precies inhoudt, maar we zullen je hier nog eventjes mooi beknopt uitleggen waar we het over hebben. Vier powervrouwen, Kim Feenstra, Danielle van Grondelle, Alissa Askander en Veronica van Hoogdalem, gaan mede bepalen hoe onze FHM500 er dit jaar uit gaat zien. Hoe, wat, waarom? Dat hebben we gisteravond samen met jurylid Danielle van Grondelle en oud-winnares Sylvana IJsselmuiden uitgelegd aan tafel bij Eva Jinek.

Jinek

Onze vriendin Sylvana brak het ijs met “een lekker wijf vind ik niet lekker als ze geen inhoud heeft”. Aan dat soort taalgebruik gaan wij ons niet wagen, maar we sluiten ons wel aan bij de gedachte erachter.

Onze maarschalk (lees hoofdredacteur) Chris Riemens vertelde Nederland waarom we vanaf dit jaar met een jury werken. Hij legt uit dat we de afgelopen jaren vaak genoeg de vraag kregen ‘of het nog wel kan’, de FHM500. “Die kritiek, daar doe je wel iets mee. Je gaat intern kijken: ‘hoe kunnen we hier iets mee doen? Hoe kunnen we zorgen dat het meer past in de huidige tijdsgeest?’”

Danielle van Grondelle

Het antwoord op die vraag is dus door het aanstellen van een volledig vrouwelijke jury. Aan de beregezellige tafel zat ook jurylid Danielle van Grondelle, die zich flink gaat inzetten voor de diversiteit in het blad. “Ik miste soms wat oudere vrouwen, wat grotere maten en vrouwen van kleur. Ik heb me daar echt op gericht.”

Samen met Danielle en de andere juryleden zijn we hier flink aan gaan trekken. Het resultaat hiervan ga je 1 juni ontdekken als we de gloednieuwe FHM500 lanceren. Uiteraard is er nog véél meer besproken, de hele aflevering kun je hier terugkijken. FHM-actie vanaf 42:25!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RTL Talkshow (@rtltalkshow)

Reageer op artikel:
Gisteravond waren we te gast bij Jinek om te kletsen over de vrouwelijke jury in de FHM500
Sluiten