In Florida nemen ze de American muscles mee het water op

Het blijkt erg lastig om auto’s gewoon auto’s te laten. Al sinds de uitvinding van de vierwielers fantaseert de mensheid over dingen als vliegende auto’s. Ook varende auto’s blijven een terugkerend iets. Ferrari en Lamborghini werkten samen met grote jachtmerken om een eigen bootje te bouwen en de (originele) mannen van Top Gear verbouwden auto’s om het kanaal over te varen.

Nu presenteren wij u met trots een nieuw hoofdstuk van Te land, ter zee: JetCar verbouwde een Corvette tot sloep.

JetCars Corvette

Het is eigenlijk een beetje paradoxaal dat we het hier alleen over Te land en ter zee hebben. Met de naam van het bedrijf zou je vermoeden dat met name de laatste discipline van het legendarische TROS-programma aan bod zou komen. Toch is niets minder waar. JetCar wilde graag het water op. Mét een brute American Muscle welteverstaan.

Hierom kwam het bedrijf uit Florida op het idee om Corvette C7’s te verbouwen tot een gevaarte waarmee je het water op kunt. Ofja, verbouwen. Ze gebruiken eigenlijk alleen de buitenkant van de Chevvy. Dat kost de koper alvast $30.000.

Motoren

Om ervoor te zorgen dat ‘ie ook vooruitkomt – roeien zou onhandig zijn – kijkt JetCar naar jetski’s. Ze kunnen er een 180pk Yamaha-motor in gooien. Die kost je $13.500 en dan haal je 56 knopen (104 km/h!). Mocht je echt als een roekeloze over het Markermeer willen razen, leggen ze er voor $17.500 met alle liefde een motor van Sea-Doo in. Die halen 200 tot 300 pk. De snelheden worden er niet eens bij vermeld, dat baart ons een beetje zorgen.

De rekenwonders onder ons hebben alweer door dat je dan in totaal rond de $50.000 uitkomt. Als je hem even wil testen, mag dat ook. Dat kost je $350 en dan mag je een rondje varen bij Fort Lauderdale. Welkom in Amerika!

Reageer op artikel:
In Florida nemen ze de American muscles mee het water op
Sluiten