Maak kennis met Jenning de Boo, het nieuwe schaatstalent van Nederland

Gisteren flikte Jenning de Boo het weer: Europees kampioen op de 500 meter. Daarnaast won ‘ie zilver op de 1000 meter en pakte brons bij de teamsprint. De jongen uit Groningen, pas 19 lentes jong, gaat als een speer en is nu al het nieuwe pareltje van het Nederlandse schaatsen. En houd je vast, want dit is nog maar het begin.

Jenning’s schaatsavontuur bracht hem van na een pittig World Cup Kwalificatietoernooi naar eerst naar de World Cup. Deze internationale tour was een opwarmertje voor zijn twee Nederlandse titels op de 500 en 1000 meter. De Boo is de nieuwe sensatie, maar hij lijkt zelf nog niet helemaal door te hebben hoe bizar goed hij is. Nuchter en bescheiden staat de man voor de camera.

Jenning de Boo

Die jonge Jenning is nog maar een groentje in het profschaatsen, maar heeft nu al twee keer het Nederlands kampioenschap in de pocket. Toch wordt hij met zijn negentien lentes gezien als een laatbloeier. In minder dan een jaar tijd heeft Jenning de Boo namelijk onder de vleugels van Gerard van Velde zich van een opkomend talent ontwikkeld tot Europees kampioen op de 500 meter. “Je moet het mentaal maar even doen, zeker in het schaatsgekke Nederland.” De Boo is de nieuwe ster waar iedereen een graantje van wil meepikken.

Gouden toekomst

Dat ziet ook zijn manager Dennis Klaster, hij voorziet een gouden toekomst voor zijn juweeltje. Hij denkt dat de nieuwe sprintkoning alles in zich heeft om een grote naam te worden in de Nederlandse sportwereld. Klaster legt uit: “Jenning kan ook een commercieel succes worden, zeker weten. Hij kletst lekker, heeft een vrolijke kop en is ook nog eens een knappe gozer. En dan die naam, Jenning hoor je niet vaak, die blijft hangen. Net als Sjinkie, Kjeld en Rintje.

Reageer op artikel:
Maak kennis met Jenning de Boo, het nieuwe schaatstalent van Nederland
Sluiten