Jaguar komt met zeldzame Touring-Versie van monsterlijke project 8

redactie 6 Jun 2019 Machines

Heb je op het circuit wel eens de Jaguar XE SV Project 8 voorbij zien (of horen) razen. Grote kans dat je toen dacht: daar zou ik ook wel een ritje in willen maken. Dan kunnen we je nu verblijden met het geweldige nieuws dat Jaguar een Touring-versie maakt van zijn circuit-beest. Daar kan je dus gewoon de weg mee op.

De beestachtige spoiler die op het origineel zit, wordt op de Touring vervangen door een subtiele mini-spoiler. De Britse autofabrikant zegt dat de verandering in aerodynamica niet per se een probleem hoeft te zijn. Ze kunnen het namelijk gewoon opvangen met een zogeheten nieuwe front splitter. Dat ‘ie niet inlevert aan vermogen zien we aan de indrukwekkende specs van het beestje. Hij perst zo’n 600 paardenkrachten uit een hele dikke 5-liter V8 en sprint binnen de tijd van 3,7 seconden naar de honderd. Op de Duitse Autobahn is ‘ie ook prima bruikbaar met zijn topsnelheid van boven de driehonderd kilometer per uur.

Jaguar XE SV P8 Touring

Mocht je ‘m willen hebben, dan moet je er vroeg bijzijn en een hele dikke portemonnee hebben. Er worden namelijk maar vijftien exemplaren gemaakt. Hij is verkrijgbaar in de kleuren Valencia Orange, Velocity Blue, Corris Grey Satin en British Racing Green. Plunder die bank maar vast, want je zal ongeveer 170.000 euro nodig hebben. Voor nu moeten we het nog even doen met deze foto’s.

Foto’s: Jaguar

 

Reageer op artikel:
Jaguar komt met zeldzame Touring-Versie van monsterlijke project 8
Sluiten