Er komt een game over de Isle of Man TT

Redactie 25 Sep 2017 Machines

Een van de meest beruchte wegwedstrijden voor motoren is de welbekende Isle of Man TT. Tijdens deze wegwedstrijd zijn er geen grindbakken of uitgebreide uitloopstroken om de coureur te beschermen, maar scheuren de helden met 300 km/u met het knietje op de grond pal langs de betonnen muurtjes over het 60 kilometer lange parcours. De bekende beelden zijn compleet gestoord.

Heel veel gevaarlijker gaar motorrijden dan ook niet worden. Niet voor niets sterven er regelmatig coureurs in het harnas. De beelden zijn elk jaar weer te gek. Spectaculairder ga je het niet snel tegenkomen.

Wij vinden het dan ook heel tof nieuws dat Bigben en studio Kyloton hebben besloten dat er een game komt over de wegrace. Die stond eigenlijk gepland voor november dit jaar, maar is uitgesteld tot begin 2017. De fabrikant heeft daarover het volgende te melden:

“Zoals jullie weten werken we nu al best een tijd aan TT Isle of Man en we zijn op veel punten zeer tevreden over wat we hebben bereikt. We hebben een vrijwel perfecte replica gemaakt van de beroemde Snaefell Mountain Course en de in-game-versie biedt evenveel technische uitdagingen als de tegenhanger in de echte wereld. Nog nooit heeft een videogame zo veel visuele details getoond op zo’n lange racebaan, en dan worden de beelden ook nog eens op zeer hoge snelheid gerenderd.

Toch hebben we na de nodige discussies besloten dat de huidige game niet voldoet aan onze verwachtingen. Dit betreft met name de gameplay en motorfiets-physics. Gezien het belang van deze game, en jullie ervaring, willen we jullie niet teleurstellen. Misschien had je al gezien dat TT Isle of Man oorspronkelijk in november 2017 zou verschijnen, maar we hebben nog wat meer tijd nodig. Daarom hebben we besloten de releasedatum uit te stellen naar maart 2018. Met deze extra tijd kunnen we alle aspecten van de game verbeteren. De beslissing om de game uit te stellen valt ons niet licht, maar we willen jullie echt een ervaring bieden die de legendarische TT waardig is en hopen op jullie begrip.”

Lijkt ons alleen maar goed dat ze kwaliteit boven snelheid prefereren, want met zo’n potentiële toffe game kun je niet met halfbakken werk aankomen zetten. De teaser hieronder ziet er echt heel dik uit. In 2018 verschijnt de game op PlayStation 4, Xbox One en PC.

Nog meer beelden check je in de gameplay trailer hieronder:

Reageer op artikel:
Er komt een game over de Isle of Man TT
Sluiten