Beste cocktailbar en bartender ter wereld houden een bar takeover in het Krasnapolsky hotel

11 feb , 19:00 Interview
february062025 fevertreexhandshakebar ninaslagmolendsc05727 min

Op donderdagavond 6 februari was het zo ver, de beste cocktailbar ter wereld organiseerde in samenwerking met Fevertree een takeover in het Krasnapolsky hotel in Amsterdam. The Tailor Bar en Handshake Speakeasy uit Mexico City zorgden onder leiding van de beste bartender ter wereld, Eric van Beek, dat alle aanwezigen konden genieten van originele cocktail creaties.

Handshake Speakeasy Bar, de nummer één cocktailbar ter wereld volgens de World's 50 Best Bars 2024 brengt de kunst van mixology naar een nieuw professioneel niveau en belooft een onvergetelijke ervaring voor liefhebbers van cocktail- en fine drinking. De mannen die weleens een cocktail drinken denken misschien aan een Pornstar of een Espresso Martini. Maar daar is bij Handshake Speakeasy geen sprake van. Bij het creëren van cocktails zoeken ze naar unieke smaakcombinaties en experimenteren met uiteenlopende ingrediënten. Op de kaart stonden bijvoorbeeld de Shiso & Ginger en de Peanut Butter Jelly coctail. Ja, je leest het goed: een cocktail die precies smaakt als een boterham met pindakaas en jam.

Peanut Butter Jelly
Peanut Butter Jelly
Handshake Speakeasy-oprichter en International Bartender of the Year 2024 Eric van Beek is trots op het afgelopen jaar.
Eric van Beek
Eric van Beek

Hoe voelt het om de beste cocktailbar ter wereld te zijn?

Heel goed maar eigenlijk kan het vanaf hier alleen maar slechter. Wij weten natuurlijk bijna zeker dat we volgend jaar niet meer de beste zijn volgens die uitreiking, dus moeten wij het maximale uit dit jaar halen.

Wat betekent die erkenning voor jouw team en voor jou persoonlijk?

Eigenlijk best veel. We werken met iedereen keihard om te zorgen dat iedereen die bij ons langskomt een leuke tijd heeft en kan genieten van onze cocktails. Als al dat harde werk, netwerken over de hele wereld en weinig thuis zijn dan uiteindelijk beloond wordt is dat een hele eer.

Heb jij, nu jij deze titel hebt, de neiging om andere bartenders te verbeteren als je ergens anders een cocktail gaat drinken?

Grappig dat je het vraagt, ik had dat juist vroeger veel meer dan nu. Vroeger kwam ik wel eens ergens en dan dacht ik, nou dit kan wel beter of ik zeg even dat niet de juiste hoeveelheden zijn gebruikt. Maar tegenwoordig heb ik dat helemaal niet, als ik denk dat ik het beter kan moet ik ook gewoon in mijn eigen bar gaan zitten haha.

Wat is het leukste aan je werk?

Het leukste aan mijn werk is het ontmoeten van verschillende mensen. Takeovers zoals deze zijn leuk, maar het is ook leuk om naar andere landen te reizen. Het natuurlijk heerlijk om in mijn eigen stad Amsterdam te zijn vandaag. Ik mag de hele wereld over reizen om mensen te ontmoeten, maar ook gewoon aan de bar praatjes houden met allerlei soorten mensen.

Heb je nu nog wel nieuwe dromen?

Zeker, en eén daarvan wordt in april gerealiseerd. Dan openen we met ons team een nieuwe cocktailbar in Amsterdam genaamd Shakerato vlakbij het Leidseplein. De bar moet een perfecte mix worden van ontspannen sfeer en goede cocktails, waar iedereen zich welkom voelt. Geen high-end gedoe bij Shakerato, maar een gezellige Amsterdamse bar waar je kunt genieten van geweldige cocktails of gewoon een goed biertje.

Verder zie ik het voor nu allemaal wel even aan. Ik leef een heerlijk leven waarin ik de mooiste plekken mag zien, iedereen blij mag maken met onze cocktails. Door onze titel kan ik nu een reservering in een goed restaurant krijgen dat eigenlijk al is volgeboekt haha.

Kunnen we nog meer samenwerkingen verwachten?

Wie weet zien we in april een nieuwe samenwerking tussen Fevertree en de Handsheake speakeasy, hoewel het dan niet als takeover zou zijn maar als vaste zaak in de vorm van Shakerato. Eén ding kan je sowieso wel verwachten en dat is dat de kwaliteit en originaliteit van de cocktails een onvergetelijke ervaring naar de klant brengt.

Delen met
Ook interessant