Afteren: de podcast levert legendarische after party verhalen op

jun 18 , 16:55 Interview
whatsapp image 2024 06 18 at 132533
Er is weinig zo interessant als een goede after. De plek waar de meest bijzondere, geestverruimende en tikkeltje gekke dingen gebeuren. Voorafgaand aan die momenten kennen we de feestjes, in alle soorten en maten die op hun manier ook weer spectaculair kunnen zijn. Deze momenten zijn geen dagelijkse kost en daarom zo heerlijk om er over te lullen. Met je collega’s het weekend doorspreken, zelfs dat heeft iets magisch. Dan lijkt een podcast over al deze verhalen een grandioos plan.
Nellie Benner en Justin Verkijk organiseren de after, in de podcast Afteren. Daar nodigen zij enkel feestbeesten uit die bereid zijn hun te gekke after-anekdotes te delen met het publiek. Dit belooft een ruim half uur vol verbazing, hardop lachen en een klein beetje jaloezie. Mocht je het nog niet geluisterd hebben, dan vertellen wij je vast dat het zeker de moeite is. Of je nu een feestbeest bent of niet, hier ga je hoe dan ook lekker op. 

Afteren de podcast

We spraken Nellie, om haar nog wat meer aan de tand te voelen over de inhoud van de podcast. We willen namelijk graag van haar horen wat de inhoud is en welke gasten we nog kunnen verwachten. Na een banger van een eerste aflevering zijn we natuurlijk heel benieuwd wat ons nog te wachten staat.
Hi Nellie! Hoe gaat het met je?
Ja, goed. Ik ben met verlof en het is spannend, want ik moet binnenkort bevallen. Ik vraag me af hoelang het zal duren voordat ik weer kan werken. Geen idee eigenlijk.
Waar gaat jullie podcast over?
Onze podcast gaat over legendarische uitgaansverhalen. Het heet "Afteren", dus gasten denken vaak dat ze hun after-verhalen moeten vertellen, maar het gaat eigenlijk om uitgaansverhalen in het algemeen. Het is een mix van mooie, grappige en opmerkelijke verhalen van mensen tijdens en na het uitgaan. Het is echt leuk, zelfs als je zelf niet van uitgaan houdt.
Een kijkje in het wereldje, zou je kunnen zeggen?
Ja, precies. Ik feest momenteel niet, maar het is leuk om te horen wat mensen allemaal meemaken tijdens het uitgaan. De nachtwereld is echt interessant. Ik dacht dat ik veel had meegemaakt, maar dat valt best mee in vergelijking met de verhalen van anderen.
Wie zijn de gasten tot nu toe en wie had het sterkste verhaal?
We hebben er nu vier opgenomen. Boaz van Goldband, Geza Weisz, Pepijn Lanen (Faberyayo), Big Two en Gotu Jim zijn langsgekomen. Goede namen met goede verhalen. Het heftigste verhaal was van Boaz van Goldband. Hij vertelde dat ze op de after spelletjes deden, dus wij dachten aan Pictionairy. Dat was niet het geval, ze gingen namelijk met een waterpas meten wie de langste neus had. In ronde twee bekeken ze wie hem het verst in zijn mond kon steken. Daarna, ronde drie, wie de waterpas het verste in zijn kont kon doen. Bizar. Legendarisch.
Wat is de langste after waar je ooit op hebt gezeten?
Dat is nog niet zo lang geleden, toen wilde ik zwanger worden en leefde ik heel gezond. Na een paar maanden proberen zei mijn acupuncturist dat ik een maandje moest stoppen. Even alles loslaten. Tijdens Museumnacht hebben we paddodruppels gebruikt en gingen we naar Artis. Het was een fantastische avond en we waren pas om acht uur 's ochtends thuis. Dat is voor mij heel echt heel laat. Een week later bleek ik trouwens zwanger te zijn!
Welke gasten komen er nog langs?
Geraldine Kemper en Roxanne Kwant komen binnenkort. Verder durf ik nog niets te zeggen. Het kan dus gaan over wat je hebt gezien op feestjes, niet alleen over je eigen ervaringen. Een vriendin vertelde bijvoorbeeld dat haar vriend op een feestje was met mensen met een groeistoornis, kleine mensen, die langskwamen met cocaïne op spiegels. Die mensen hun verhalen zouden we maar al te graag willen horen in de podcast.
Kun je nog iets anders kwijt over de podcast?
We hebben een klein spelletje erin waarbij we een after reconstrueren, een soort "Wie ben ik". Iemand is een persoon, iemand een voorwerp en iemand een locatie. Uiteindelijk krijg je bijvoorbeeld Geert Wilders op Schiphol met, weet ik veel, een zonnebril. Die gaat dan een verhaaltje over zijn after vertellen. Heel grappig.
Heb je zelf een leuke after-anekdote die je wilt delen?
Deze is wat serieuzer, heftiger. Een keer gingen we met vrienden naar een huisje om ons eigen feestje te houden. Daar had iemand een supersterke spacecake gebakken. Iedereen nam veel te veel en we besloten daarna de bossen in te gaan. Het was echt pikdonker en ik dacht dat we iedereen kwijtraakten. Twee vrienden besloten in dat donkere bos keihard naar elkaar toe te rennen en botsten vol tegen elkaar aan. De een verloor zijn hele voorgebit en de ander zijn neus. Het was echt heftig en dom.
Heel veel dingen poppen eigenlijk weer op in mijn hoofd. Zoals die keer dat ik met De Jeugd van Tegenwoordig in een grote bus zat bij het Waterlooplein. Of hoe ik iemand mijn fiets heb laten jatten. Maar die verhalen bewaar ik voor de podcast. Uitgaan maakt je misschien niet veel slimmer, maar wat je wel krijgt is levenservaring.

Afteren: de podcast luisteren 

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden, wat we heel goed begrijpen, dan kun je hier direct beginnen. Afteren kun je verder luisteren op Spotify.
Delen met
Ook interessant