Q&A met Gent of the Year Jay Jay Boske: “Day1 moet het nummer 1 platform van Nederland worden”

Jay Jay Boske is officieel de man van 2020, hij heeft immers de Tabac Gent of the Year award in de wacht gesleept. We spraken de winnaar over ondernemen, auto’s en Day1. “Day1 moet het nummer 1 platform van Nederland worden.”

Tabac Gent of the Year 2020! Hoe is dat om zo’n award te krijgen?
Haha nou, in ontvangen daar ben ik niet zo goed in. Ik ben er natuurlijk wel enorm trots op. Je krijgt het, je bent er blij mee en je gaat weer door. Het is een beetje als toen ik nog topsport deed. Je leeft toe naar het moment. Als je dan kampioen wordt dan heb je daar even plezier van. Daarna richt je je vizier weer op iets anders. Dat zit in de aard van het beestje.

Vind jij het belangrijk om zo’n prijs te winnen?
Het is een stukje erkenning. Het zegt iets dat je goed bezig bent. Mensen vinden het blijkbaar vet wat je doet. En uiteindelijk vind ik het leuk om te winnen. Ik hou van winnen. Maar dit is niet een fysieke strijd. Hier is gestemd door de mensen. Dan is zo’n prijs ook wel wat meer waard voor mij.

Wat is in jouw ogen een Gent of the Year?
Iemand die ambitie heeft, mensen om zich heen helpt en zich kan meten met de besten. Uiteindelijk is het iemand die overal veel respect krijgt van mensen om wie hij is en wat ‘ie doet en hoe hij anderen helpt om beter te worden.

https://www.instagram.com/p/CAx5v-mFuv9/

We zagen een mooi felicitatiefilmpje voorbij komen, moeten we Kraantje Pappie nog even bellen om het uit te leggen?
Kraantje Pappie is een lul. Dat is het enige wat je hoeft op te schrijven. Hahaha. Nee, buiten het feit dat ik denk dat ‘ie het echt niet weet, is dit onze humor. Dat hoort erbij en is alleen maar leuk. En zo hou je elkaar ook met beide beentjes op de grond. Ik zit ook in een app-groep met negen van mijn beste vrienden. Op het moment dat bekend was dat ik had gewonnen, werd ik daar kapot gemaakt. Mijn vrienden boeit het geen reet dat ik dit werk doe. Ze drijven er lekker de spot mee en dat vind ik alleen maar grappig.

Je gaat onwijs lekker met Day1. Wat is je ultieme doel met dit bedrijf?
Day1 moet gewoon het nummer 1 platform worden. Toen ik begon waren er een hoop beautyvlogsters, maar er was niks voor mannen op YouTube. Onze content is wel getarget op mannen, maar ik wil de vrouwen zeker niet uitsluiten. Inmiddels zijn we uitgegroeid naar een brand met YouTube, Instagram, televisie en een podcast. We produceren voor onszelf, maar ook voor anderen. We bedenken content. We zitten in verschillende denktanks hoe we online sterker en beter kunnen worden en dat is leuk. Doel is uiteindelijk om een groot entertainment platform te worden. Iets als GQ, HIGHSNOBIETY of Complex. Day1 hoeft niet van mij afhankelijk te zijn. Liever niet zelfs.

Maar jij bent toch Day1?
Ja, dat is wel zo. Maar ik word het ook wel eens zat om naar mezelf te kijken. Ik kan me voorstellen dat anderen dat ook wel eens hebben. Ik vind mezelf niet interessant. Ik vind het mooi om naar anderen hun verhalen te luisteren en die te delen. Dat kan via een auto, of via een podcast over ondernemen.

In hoeverre helpt je voormalige topsportcarrière je bij het ondernemen?
De drive die ik in mijn topsportcarrière had, voel ik ook bij ondernemen. Topsport is een unieke leerschool die je leert omgaan met tegenslag en kritiek. Iedereen die mijn filmpjes kijkt mag van alles erover zeggen. Bij topsport heb je één coach die bepaalt of jij speelt of niet. Als hij jou niet leuk vindt, dan speel je niet. Dat soort ervaringen hebben me alleen maar sterker gemaakt.

https://www.instagram.com/p/CAs4XvslomY/

Waar kun je nog stappen in maken?
Poh, zoveel. Meer rust, meer structuur. Het mooie aan ondernemen is dat je altijd wat kan leren van iemand ander. Ik heb veel contact met Demy de Zeeuw of met Jan Hendrik Smeenge van Zodiak, maar ook met Bizzey die een bijzondere kijk op muziek heeft en aan het ondernemen is met vastgoed. Ik haal inspiratie en learnings uit de Quote500 met jonge miljonairs erin. Ik kan nog zoveel meer leren en beter worden. Het belangrijkste is dat het oprechte interesse is. Ik ga niet 12 uur een boek lezen over een onderwerp dat me niet boeit maar waarvan ik denk dat je er veel geld mee kan verdienen. Als je alleen maar gefocust bent op heel veel geld verdienen dan ga je er niet komen.

Wat vind jij de hardste video die op je kanaal is verschenen?
Selfmade, een ondernemersserie vind ik heel leuk. Je leert de ondernemers kennen, we gaan mee in hun successen en daar wordt veel mooie informatie gedeeld. Daar kun je wat van leren. Dit sluit aan op onze podcast, waar we meer de diepte in kunnen. Maar er staat ook een video waarin ik aan het trainen ben met Rapper Sjors. Het is entertainment in de breedste zin. Ik vind het tof als mensen zich vermaken met mijn video’s, maar ik vind het ook lekker dat er een hoop dingen zijn waar mensen iets kunnen leren. Een mooi voorbeeld vind ik de video met René van der Zel, eigenaar van XXL Nutrition. Heel interessant omdat hij laat zien waar hij groot in is geworden, maar ook entertainment want daarna gaan we naar z’n autocollectie kijken die hij door keihard werken bij elkaar heeft verdiend.

“Ik zou graag een keer praten met Rochdi Darraz, de eigenaar van Boldking”

Wat wil je nog heel graag maken wat je nog niet hebt gedaan?
Niet direct voor Day1, maar we zijn aan het kijken naar een serie waar ik de achterbuurten inga in de grote steden op deze planeet. Hoe gaat het leven daar aan toe? Het lijkt me heel interessant om dat te laten zien. Voor Day1 lijkt het me bijvoorbeeld leuk om een serie over het vaderschap te maken. Ik ben 34 en iedereen om me heen krijgt kinderen. Het lijkt me leuk om van die gasten te leren. Hoe doet Bizzey dat met November? Hoe gaat Lil’ Kleine om met z’n zoontje? Hoe doen Giel de Winter en Niels Oosthoek het?

Wat doe je naast Day1 eigenlijk nog meer?
We zijn natuurlijk druk bezig met Day1 World of Cars, dat gaat als een trein. Ik vind het supervet om dat te organiseren, want daar gaan we fysiek merken hoeveel mernsen er naar Day1 kijken. Online zie ik geweldige cijfers, maar offline komt dat tot leven. Ik ben bezig met The Car Parfum, wat heel lekker gaat. Ik heb een schoonmaakbedrijf met m’n vader. Ik doe een stukje vastgoed. Ik ben druk bezig met stappen maken. Soms hele grote, dan weer wat kleinere stappen. Alles wat met online entertainment te maken heeft vind ik heel leuk en interessant. Uiteindelijk lijkt het me tof om een soort Talks of lezingen te geven waar ik mijn visie kan delen.

Voor welke ondernemer heb jij heel veel bewondering en waarom?
Ik zou graag een keer praten met Rochdi Darraz, de eigenaar van Boldking. Hij heeft het ontzettend goed aangepakt. Ik vind het heel interessant om te horen hoe zijn online business is gestart, hoe ze dat in een abonnement hebben verwerkt en dat een succes is geworden. Het klopt helemaal hoe ze het daar hebben aangepakt. Mocht hij dit lezen, dan nodig ik hem graag uit voor mijn podcast.

https://www.instagram.com/p/CAA24SdlwzI/

Auto’s spelen een prominente plek op je kanaal. Wat is jouw ultieme droomauto?
Dat is er niet eens een model dat ik per se wil rijden. Ik zou ‘m wel heel graag in mijn huis willen zetten. Ik zou heel graag een Lamborghini Countach in de woonkamer zetten. Dat vind ik vanuit esthetisch oogpunt echt een fantastisch ontwerp om naar te kijken. En dan achterin een koffiezetapparaat maken, ’s ochtends wakker worden en er dan een bakkie uitschenken. Als je vraagt om iets te rijden, dan ga ik voor iets hoogs. Ik kom net bij een Land Rover dealer vandaan, daar zag ik weer een Range Rover Velar staan. Dat blijft ook echt een hele mooie wagen.

“Ik zou heel graag een Lamborghini Countach in mijn woonkamer zetten”

Wat is de vetste auto waar je ooit in hebt gezeten?
Ja, jeetje. Sowieso alle Lamborghini’s. Maar als ik dan toch eentje moet kiezen: de Mercedes Maybach G650 Landaulet. Daar lieten wij ons in rijden. Dat is geen auto meer hoor. Het is alsof je in een hotel stapt. Dat ding heeft niks meer met autorijden te maken. Het is gewoon zitten, relaxen en beseffen dat elke kilometer die je rijdt je een paar honderd euro kost.

Je vriendin Carolina van Dorenmalen staat op nummer 23 in de FHM500. Hoe trots ben je?
Voor mij is ze altijd de mooiste en de leukste. Dat moest ik van haar zeggen hè, dat begrijp je. Haha. Nee ik vind het fantastisch. Zij wordt er een beetje verlegen van, ik vind het alleen maar heel erg leuk. Het is een prachtige, gezellige, lieve en fijne vrouw en heeft alles wat je zoekt in een vrouw.

https://www.instagram.com/p/B8k4DaSFFz4/

In onze serie Geknipt & Geschoren deelde zij een mooi verhaal hoe de eerste zoen tussen jullie verliep. Heb je nog behoefte om jouw kant van het verhaal te vertellen?
Haha nee, ze had helemaal gelijk. Maar wat ze niet vertelde is dat we al drie maanden aan het appen waren. Ik was wel klaar met als een schoothondje achter haar aanlopen en wilde nou wel een keer weten waar ik aan toe was.

Wat zijn je ambities voor de verdere toekomst?
Zorgen dat we alles verder uitbouwen met Day1 om te zorgen dat daar een stevig fundament ligt. Dat niet meer alleen van mij afhankelijk is. Wat meer vrije tijd en af en toe een weekendje vrij zou ook wel lekker zijn. Ik wil doorstampen met de podcast die we hebben. Dat zie ik echt als de perfecte aanvulling op onze video’s. Uiteindelijk moet Day1 een mooi en groot mediabedrijf worden. Daar ligt nu de focus.

Wat kunnen we in 2020 nog van je verwachten?
Day1 World of Cars is door corona verschoven van het paasweekend naar het weekend van 20 en 21 december van 2020. Wat we online allemaal doen brengen we via dit event naar de offline wereld. Het is de grootste autoshow in Nederland van dit jaar. Daar gaan we vieren dat we weer naar events mogen. Je kan rekenen op dikke auto’s, vette artiesten, toffe inspirerende merken. Voor iedereen is er wel wat. Je kan er rustig je vriendin mee naartoe nemen. Maar of je dat wil weet ik niet, dus misschien moet je dat thuis niet zeggen. We gaan er in elk geval iets heel groots en supervets van maken.

Volg Jay Jay Boske op Instagram, beluister hier zijn Day1 podcast en koop hier tickets voor het Day1 World of Cars event

Favorieten Jay Jay Boske

Auto: Range Rover Sport SVR, ideaal voor dagelijks gebruik.
Maaltijd: Alles met kip en ei.
Reis: Bali. En ik wil heel graag nog een keer naar rugbymekka Nieuw Zeeland.
Horloge: Rolex Pepsi die ik zelf heb. Verder heb ik nog een Rolex Explorer en een Omega Speedmaster.
Film: Any Given Sunday en Limitless
Serie: Billions en Succession. Allebei op HBO
Kledingmerk:
Quality Blanks
Sport: Rugby en American Football

Tekst: Chris Riemens

Reageer op artikel:
Q&A met Gent of the Year Jay Jay Boske: “Day1 moet het nummer 1 platform van Nederland worden”
Sluiten