Netflix deelt eerste trailer van interactieve Black Mirror film

redactie 27 dec 2018 Entertainment

Black Mirror: Bandersnatch. Morgen kunnen we het eindelijk zien en dat werd eigenlijk ook wel tijd. Dit keer is het geen serie die we te zien krijgen, maar een heuse speelfilm. Een standaard speelfilm gaat sowieso niet worden, de kijker is de baas. 

Waarschijnlijk wist je al dat er een interactieve aflevering zou komen van Black Mirror, wij schreven er in oktober al over. Het bleek deels waar te zijn, want we krijgen nu een complete film. Wat een luxe.

Vijf uur

Als je de film in z’n geheel wil uitkijken, kun je beter even een avondje vrij plannen. Bandersnatch duurt namelijk 312 minuten, voor de snelle rekenaars onder jullie, dat is ruim vijf uur. Maar dit is enkel wanneer je ALLES kijkt. Dat wil zeggen, alle alternatieve verhaallijnen. In deze interactieve film heb jij deels de regie. Je moet de film dus keer  op keer opnieuw kijken om de andere verhaallijnen te zien. Daar zul je per keer zo’n 90 minuten aan kwijt zijn.

Iedereen tevreden houden

In de eerste trailer zien we vertrouwde koppen voorbijkomen, zoals Will Poulter (The Maze Runner), Fionn Whitehead (Dunkirk) en Asim Chaudhry (High & Dry). De eerste seizoenen van Black Mirror waren pittig duister. Toen werd het nog uitgezonden door Channel 4. Netflix nam het later over waardoor het toch wel een stuk positiever en vrolijker werd. De afleveringen USS Callister en San Junipero zorgden voor twee kampen van Black Mirror-fans. Sommigen vonden de nieuwe stijl helemaal het einde, anderen vonden het compleet ruk. Je kan ook niet iedereen tevreden houden, maar straks misschien dus wel. De film gaat over vertelt een jonge programmeur die vraagtekens bij de werkelijkheid begint te zetten als hij een grillige fantasyroman bewerkt tot een videogame. Dit zal voor een hoop problematiek gaan zorgen…

We zijn loei-benieuwd. Morgen is de film te zien op Netflix.

Black Mirror

Reageer op artikel:
Netflix deelt eerste trailer van interactieve Black Mirror film
Sluiten