Indrukwekkende oorlogsserie Medal of Honor in november op Netflix

redactie 9 okt 2018 Entertainment

We hebben weer iets om naar uit te kijken. Oorlogsfilms en docu’s blijven boeien. Zo is sinds 3 oktober de film over nazi-kopstuk Adolf Eichmann op Netflix te zien, deze film was direct trending. Dat is niet gek, het is een pittig goede film. De serie Medal of Honor heeft een heel ander uitgangspunt. De Amerikaanse oorlogshelden staan centraal in de nieuwe Netflix-serie. 

De Medal of Honor bestaat uit acht verschillende afleveringen. Iedere aflevering gaat over een oorlogsheld die een bijzonder militaire daad heeft verricht. Ze ontving daarvoor de Medal of Honor. Een hoge militaire onderscheiding die je niet zomaar krijgt opgespeld. Voor het krijgen van deze medaille moet je echt iets uitzonderlijks hebben gedaan, je hebt opvallende moed getoond, mét gevaar voor eigen leven. Deze serie vertelt de waargebeurde verhalen van deze militairen.

Helden

In iedere aflevering is een andere militair aan het woord. Wellicht kunnen sommige verhalen je bekend voorkomen, een aantal ervan zijn weleens eerder gebruikt in films en docu’s. De militairen vertellen over hoe ze gehandeld hebben, ook collega’s en familieleden van de militairen komen aan het woord. De trailer laat al zien hoe indrukwekkend het gaat worden, iets om echt even bij stil te staan. Deze helden mogen nooit vergeten worden, gelukkig had Netflix dat besef ook.

8 militairen uit 8 oorlogen

Zo’n 3500 Amerikaanse militairen hebben de Medal of Honor gekregen. Sinds 1861 wordt deze onderscheiding toegekend aan uitzonderlijke helden. De Amerikanen hebben aan behoorlijk wat oorlogen meegedaan. Acht militairen uit acht oorlogen worden onder de loep genomen. Zo volgen we het verhaal van Edward Carter uit de Tweede Wereldoorlog. Hij is een van de zeven afro-Amerikanen die de medaille heeft gekregen. Tijdens de WOII probeerden acht Duitse soldaten hem gevangen te zetten, hij wist wonder boven wonder te ontspannen en vermoorde er zes. Twee soldaten zette hij vast als krijgsgevangenen. In verdere afleveringen worden de Koreaanse oorlog, de Vietnamoorlog en de bittere strijd in Afghanistan behandeld.

De productie van deze bijzondere serie werd in de handen gelegd van Robert Zemeckis. Hij won een  Academy Award, evenals James Mol trouwens, hij is de regisseur. De serie is vanaf 9 november te zien op Netflix.

Deadline

Reageer op artikel:
Indrukwekkende oorlogsserie Medal of Honor in november op Netflix
Sluiten