De Hyper-Sub is een kruising tussen een duikboot en een speedboot

redactie 17 nov 2018 Machines

Dit is nou de Hyper-Sub MSV. Jij zal wel denken: ‘Leuk dat James Bond een nieuw speeltje heeft.’ Nee, deze is echt te koop. Het beste van beide werelden komt samen, want deze sloep is zowel een speedboot als een duikboot. Hoe epic is dat! 

Als speedboot kan het schip zo’n  61 kilometer per uur halen. Zo vlieg je als het ware over het water. Hé, is dat niet je ex daar in die kano? Binnen een paar seconden kun je de boot transformeren tot duikboot. Je kan als duikboot zo’n 482 kilometer achterelkaar afleggen, dat lijkt ons genoeg afstand van je ex toch?

De diepte in met de Hyper-sub

Het gevaarte kan zo’n 366 meter de diepte in, da’s een aardig eindje, maar bij de Titanic zal je niet komen. Je kan de cabine aanpassen aan de hoeveelheid mensen die meegaan. Zo kunnen er maximaal negen mensen en een bestuurder in. Er is ook een configuratie mogelijk naar twee cabines. Het Amerikaanse leger toonde overigens al belangstelling voor dit bijzonder bootje. Op zich niet zo gek, want het is verdomde handig. Wij hebben ook wel belangstelling. Hoe vet zou het zijn om over de Friese meren te razen met dit retevette ding?

Een heel eind

Er zitten een goede accu in waarmee je in speedboot-functie zo’n 800 kilometer kan afleggen. Dat is op zich wel aardig chill. Neem je ‘m lekker mee op vakantie. We hebben nog geen idee hoeveel ie kost, maar goedkoop zal het vast wel niet zijn.

 

Maxim

Reageer op artikel:
De Hyper-Sub is een kruising tussen een duikboot en een speedboot
Sluiten