Horrorfilms kijken is vet goed voor je seksleven

redactie 20 okt 2018 Entertainment

Halloween komt er weer aan. Op onze website zag je een aantal pittige enge trailers voorbij komen van films en series die je zeker rond die tijd even moet checken. Bel je vriendin op om gezellig samen te gaan griezelen, daarna kun je gerust samen het bed induiken want wat blijkt: griezelfilms zijn erg goed voor je seksleven. Dat gaat een horrorfilemarathon worden vriend. 

Seks en horror zijn natuurlijk twee compleet verschillende dingen. Het liefst wil je het een niet met het andere verwarren, anders gebeuren er rare dingen. Wanneer jij bijvoorbeeld ziet dat een lichaam van onder tot boven opengereten wordt, maakt jouw lichaam een stoffie aan. Deze stofjes zijn dezelfde chemische stoffen die je aanmaakt wanneer je compleet van wippestein gaat. Joanne Cantor, professor psychologie aan de universiteit van Wisconsin legde het uit in de Belgische Metro: “Angst kan fysieke en uiteindelijke seksuele opwinding teweegbrengen.”  Kortom: ga na het zien van een angstige film eens even flink de lakens vies maken.

Immuunsysteem

Maar er is meer. Zo bleek uit een onderzoek uit 2016 van Coventry University. Ze hebben ontdekt dat het kijken van horrorfilms ook je immuunsysteem een boost kan geven. Ze deden bloedonderzoek bij een aantal mensen die een horrorfilm gingen kijken, na afloop werd er geconstateerd dat er meer witte bloedcellen waren in het bloed van de proefpersoon. Zo ben je minder vatbaar voor allerlei nare ziektes. Volgens de onderzoekers komt dit doordat de angst ervoor zorgt dat je wilt blijven overleven. Nog een reden om IT weer eens aan te zetten.

Metro

Reageer op artikel:
Horrorfilms kijken is vet goed voor je seksleven
Sluiten