Het gruwelijke horrorspel ‘Hide or Die’ is de angstaanjagende versie van een Battle Royale game

Redactie 19 jun 2018 Entertainment

Bewegende zakken met lichamen die aan de bomen bungelen, mistige moerassen, ijskoude kerkhoven en huilende weerwolven. Houd jij van enge horror games? Dan is het horror royale spel ‘Hide or Die’ misschien wel iets voor jou. Het is een bloedstollende multiplayer horrorgame die slechts in 9 dagen zijn budget op Kickstarter wist te behalen. Met 16 spelers begin je het avontuur om elkaar 1 voor 1 uit te schakelen.

Met 16 man word je in een kelder gedropt waar je moet wachten tot de deuren dan eindelijk openen. Een van de 16 spelers vindt een item dat hem in een supernatural monster veranderd met maar één doel: de andere spelers uitschakelen.

Bedoeling van ‘Hide or Die’

De spelers willen natuurlijk niet vermoord worden en moeten daarom verschillende generators runnende zien te krijgen terwijl ze achtervolgd worden door het monster. Als het ze lukt om de generators gaande te krijgen, eindigt de ronde en wordt de moordenaar weer een normaal personage. Iedereen die het overleefd heeft bezit twee keuzes. Ze kunnen het potje verlaten met de gewonnen beloningen of door spelen met de kans op meer. Een nieuwe speler zal de rol van jager aangewezen krijgen en zijn lust voor bloed proberen te dorsten.

Battle Royale

Vergelijkingen met Battle Royale games zijn natuurlijk logisch. Toch zit er een mooie twist en voelt het net een tikkeltje anders aangezien niet iedereen dezelfde mogelijkheden heeft om te winnen. Als jager is het natuurlijk een heel ander spel dan als normale speler.

Kickstarter budget

Op kickstarter overschreed het spel binnen 9 dagen al zijn doel van 54 duizend dollar. Momenteel zit het er al zelfs 100.000 dollar boven met meer dan 155 duizend dollar. De makers hebben aangegeven dat ze door het extra geld meer doelen, monsters, soorten moordenaars, kleding en mappen gaan maken.

Als je stalen ballen hebt is dit spel iets voor jou. In de video hierbeneden krijgen we een kans om te zien wat ons te wachten staat. Een 8 minuten lange gameplay warmt ons al behoorlijk op voor dit bloedstollende horror spel.

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Het gruwelijke horrorspel ‘Hide or Die’ is de angstaanjagende versie van een Battle Royale game
Sluiten