Het tattoocollectief waar alles draait om rituelen en pijn

Redactie 26 nov 2017 Entertainment

Dat tatoeëren nou niet geheel pijnloos gaat hoef je ons niet te vertellen, maar de meeste tatoeëerders doen er natuurlijk wel alles aan om rekening te houden met de pijngrens van hun klanten. De meeste ja, niet allemaal. Neem tatoeëerders Valerio Cancellier, Cammy Stewart en Phillip ‘3Kreuze’. Zij vormen samen Brutal Black en zijn tattooartiesten die van een tatoeage weer een ritueel en een vorm van wedergeboorte willen maken. Bij het Brutal Black Project gaat het niet om het eindresultaat, maar om het ritueel en de pijn van het tatoeëren zelf.

Vastgebonden worden, schreeuwen van de pijn en urenlang zwarte dikke lijnen in gezichten kerven, allemaal dingen waar Brutal Black het voor doet. Wat ze bedacht hebben is één van de bruutste ervaringen die je je kan voorstellen; ze beweren zelf trots dat het je “leven zal verwoesten.”. We zoeken nog steeds naar redenen waarom je dit in godsnaam zou doen.

Zo zegt Philip 3kreuze in een interview met Vice: ‘’In dit project is er geen medeleven, geen aarzeling, geen gevoel van empathie – het was wel een beetje raar om je zo te gedragen. Maar het is fucking sick om deze mensen kapot te maken tijdens de sessie. Om de pijn in hun ogen te zien, hun lichaam te zien trillen, de rotzooi. Het maakt me trots dat ik samen met mijn klanten een doel bereik. Pijn gaat voorbij, maar trots is voor eeuwig!’’

Dus mocht je je armen bij nader inzien toch nog wat kaal vinden, neem dan eens een kijkje op de site. Inspiratie genoeg.

Foto’s: Facebook

Reageer op artikel:
Het tattoocollectief waar alles draait om rituelen en pijn
Sluiten