Herbeleef je jeugd met deze onbreekbare skaters

redactie 5 Jul 2019 Entertainment 4

Jarenlang waren skaters niet uit het straatbeeld weg te denken en had ieder zichzelf respecterend dorpje op z’n minst een halfpipe. Hier kwam de jeugd bij elkaar om de meest leipe tricks te doen en pogingen te wagen gezamenlijk ieder mogelijk bot in de arm te breken.

We denken er nog vaak met weemoed aan terug, tranen van nostalgie biggelen over onze wangetjes wanneer we een jeugdig knaapje een perfecte ollie zien uitvoeren terwijl bejaarde bromberen roepen dat ze moeten uitkijken en opzouten.

Rauwe muziek werd aangeknald en primitieve camera’s uit de zak getoverd om dat ene shot van een geweldige jump te bemachtigen. De wijde spijkerbroeken, mutsen, de eerste pilletjes werden verhandeld met die oudere junk die altijd naast de baan stond te spacen en de dikke schoenen voor de perfecte grip op je board, het hoorde er allemaal bij wanneer je toetrad tot het domein. Skaten, dat was niet alleen een hobby, het was een wereld op zich, een levensstijl.

Nike snapt dat het gevoel en heeft een heerlijke video online gedropt waar dat echte skatergevoel in doordreunt en je bevangen raakt van een ongekend verlangen naar vroeger toen je zelf de baan onveilig maakte. Herbeleef die dagen van vrijheid, pijn en pure blijdschap met deze ruim twintig minuten durende video. De skaters offeren hun complete lichaam op om jou dat gevoel te geven.

Reacties 0
Reageer op artikel:
Herbeleef je jeugd met deze onbreekbare skaters
Sluiten