Deze helm met airconditioning is de uitvinding voor de zomer 

redactie 7 Jul 2019 Entertainment

Roadtrippen is altijd een goed idee. Wie houdt er niet van? Er gaat niks boven een rit op je motor of scooter op een zomerse dag met zicht op de horizon. Maar de platte bezwete kop met haar die je aan een ritje overhoudt is iets minder prettig. Gelukkig zijn er altijd slimmeriken die iets op onze problemen bedenken. Maak kennis met de helm met airconditioning.

Hemelse helm met airconditioning

Of je het nou heet krijgt van de tropische temperaturen of van irritante medebestuurders of de weg. Deze helm zorgt ervoor dat jouw koppie koel blijft. De man achter deze geniale uitvinding is Steve Feher. Oprichter van de Feher Research. Zijn eigen frustraties tijdens het motorrijden zorgden voor de uitvinding Feher ACH-1. Het is de eerste en enige helm met airco. De helm kan je hoofd tot 10 graden afkoelen. De helm kost 525 euro en heb je in de kleuren wit, zwart en zilver.

Hoe dan?

Feher heeft een airconditioning gebruikt dat ook voorkomt in autostoelen van Bentley, Ferrari en velen anderen. Bang voor een brainfreeze hoef je niet te zijn, want de helm stoot geen extreem koude wind uit. De rijwind die binnenkomt via de helm, wordt direct gekoeld waardoor je hoofd koel gehouden wordt. Voor de mannen onder ons die visueel zijn ingesteld, dat ziet er ongeveer zo uit:

helm

Reageer op artikel:
Deze helm met airconditioning is de uitvinding voor de zomer 
Sluiten