Binnenkort kan je slapen tussen vissen in onderwaterhotel in The Great Barrier Reef

redactie 7 Jul 2019 Entertainment

Ben jij een echt zeemens? Dan hebben we gruwelijk goed nieuws voor jou. De ervaring om een nacht door te brengen tussen de vissen wordt werkelijkheid. The Great Barrier Reef krijgt binnenkort zijn eerste onderwaterhotel vlakbij Lady Musgrave Island in het zuiden van het door UNESCO beschermde Narine Park in Australië.

Hoe gaat dit er uitzien?

Het drijvende plateau is 36 meter en heeft drie etages. Een van deze etages ligt drie meter onder het water en lijkt net een aquarium. Er kunnen maximaal 24 personen slapen. Elke kamer heeft een 360 graden uitzicht op de meest betoverende koraalriffen ter wereld. Boven op het dek is de uitvalbasis voor snorkel-, duik en boottochten.

Aan slapen kom je waarschijnlijk niet toe ’s nachts. De staatssecretaris van toerisme van Queenslans geeft namelijk aan dat er een een onderwaterobservatorium met UV-verlichting komt, zodat je de prachtige diepte van de oceaan ook ‘s nachts kunt bewonderen.

onderwaterhotel

Kostenprijsje

Zo’n onderwaterhotel bij het het grootste koraalrif ter wereld is niet niks natuurlijk. Er gaat dan ook aardig wat geld inzitten. De overheid draagt 1 miljoen dollar bij aan de ontwikkeling van het hotel dat op zonne-energie zal gaan draaien en dat gedeeltelijk gebouwd wordt uit recyclebare materialen. The Great Barrier Reef is grotendeels afhankelijk van het toerisme om het behoud en de bescherming te financieren van het koraalgebied. Naar verwachting zal het nieuwe hotel jaarlijks meer dan 1,8 miljoen bezoekersuitgaven trekken.

Een nachtje diep in de zee

De opening van het onderwaterhotel zal naar verwachting in april 2020 zijn. Een all-inclusive verblijf van twee dagen en één nacht gaat je ongeveer 550 dollar kosten. Mag wat kosten, maar dan kan je wel zeggen dat je tussen de vissen hebt gezwommen bij een van de meest iconische natuurwonderen ter wereld.

Foto: Tourism and Events Queensland

Reageer op artikel:
Binnenkort kan je slapen tussen vissen in onderwaterhotel in The Great Barrier Reef
Sluiten