De beste plekjes voor een roadtrip door Frankrijk

redactie 27 mrt 2019 Entertainment

Het merendeel van de Nederlanders heeft vast wel eens door Frankrijk gereden. Veel verder dan de overvolle Route du Soleil komen we dan echter niet. Zonde, want het land heeft zoveel meer te bieden. Skip die saaie rit deze zomer eens een keer en ga op avontuur met deze idyllische autoroutes. Vergeet dan niet om vooraf een milieusticker Frankrijk te fixen.

Bretagne

Dit stukje Frankrijk doet wel een beetje denken aan de Engelse kust in het zuiden van dat land. Bretagne is een heerlijk gebied om even helemaal in te verdwalen. Ga bijvoorbeeld even picknicken in het middeleeuwse bos van Brocéliande. De verhalen over Koning Arthur speelden zich hier af. Ook steden als Rennes zijn perfect om een avondje te stappen, het is namelijk gevuld met studenten.

Picardië

Als je niet te ver van huis wil dan kun je het beste naar Picardië trekken. Dit gebied in het noorden is gevuld met bijzondere plekjes. Vanuit België kan je dan bijvoorbeeld langs de kust van Calais in Boulogne terechtkomen. Ook Amiens is een aanrader, in dat gebied zie je langs de wegen ook de graven voor soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ideaal voor de liefhebbers van geschiedenis. Je trip sluit je vervolgens af in een stad zoals Lille. Het centrale plein van deze stad mag je niet missen.

Provence

Het ultieme Frankrijk-gevoel krijg je echter in de Provence. De lavendelvelden daar mag je niet missen en het is er bijna altijd mooi weer dus vakantie vieren doe je daar op zijn best. Stop bijvoorbeeld even in Avignon en schiet daar wat prachtige kiekjes van de beroemde brug in die stad. Ook Village des Bories is een aanrader. Dit is een openluchtmuseum waar je het leven van de zeventiende en achttiende eeuw kan herbeleven.

Voorbereidingen vooraf

Voor je op reis gaat is het handig om alvast via Airbnb wat appartementen te boeken. Het geeft je reis alvast wat structuur zodat je niet op het laatste moment nog een overnachting moet regelen. Een goede Spotify-playlist kan natuurlijk ook niet ontbreken. Geniet vooral van de route en stap uit in een gezellig dorpje om daar te lunchen. Tot slot is het belangrijk dat je de correcte milieusticker op je auto plakt. Deze zijn namelijk verplicht als je door een milieuzone rijdt in Frankrijk. Deze kan je hier bestellen en dat bespaar je weer heel wat gedoe.

Reageer op artikel:
De beste plekjes voor een roadtrip door Frankrijk
Sluiten