Hakim Ziyech toont zich opnieuw van beste kant en doneert bijna twee ton voor kankerpatiënten

redactie 26 Feb 2019 Entertainment

Als voetballer verdien je vaak een paar centen meer dan de rest van de hardwerkende Nederlanders. Die bedragen kunnen soms absurd hoog zijn. Of dat terecht is, daar kan je over discussiëren, maar voor nu laten we het effe in ‘t midden. Het doet ons in ieder geval altijd goed als die grootverdienende spelers een deel van hun geld schenken aan de mensen die het harder nodig hebben. Een groot gebaar. Hakim Ziyech begrijpt dat als geen ander en doneert bijna twee ton aan een Marokkaanse vereniging om kankerpatiënten te helpen. De goedzak.

Het is niet de eerste keer dat de Marokkaanse mixer zijn geld doneert aan mensen die het beter kunnen gebruiken. Nog geen twee weken geleden hielp hij een oud-speler van FC Utrecht uit de brand. Leon de Kogel raakte betrokken bij een ernstig auto-ongeluk en zag zijn carrière als prof in een klap uitgeblazen worden. Alsof dat nog niet erg genoeg was, had het ongeluk nog een enorm lange nasleep, met alle kosten van dien. Gelukkig stond de heldhaftige Hakim voor Leon klaar. Hij belde hem op met de boodschap dat hij een flinke klap geld wilde doneren zodat ‘ie verder kon met zijn toekomst. Hakim Ziyech, een ware balkunstenaar met een hart van goud.

Hakim Ziyech is niet alleen

Als je nagaat dat hij een salaris van pakweg een miljoen per jaar (waarschijnlijk iets meer) verdient, dan kun jij ook uitrekenen dan twee ton een behoorlijk percentage van zijn jaarsalaris is. Het maakt zijn gebaar alleen maar mooier. Het is niet de eerste keer dat een voetballer een deel van zijn poen doneert aan een goed doel. Een mooi recent voorbeeld is Kylian Mbappé, die tienduizenden euro’s overmaakte om de zoektocht naar een vermiste piloot door te zetten. Diezelfde Kylian schonk zijn salaris van het WK aan een goed doel. Ook PEC Zwolle-speler Lennart Thy bewees een echte goodguy te zijn. Hij doneerde als één van de weinige mensen op deze aardbol stamcellen om zo een wildvreemde te kunnen redden. Met deze spelers in je FIFA Ultimate Team is je teamgeest altijd honderd.

View this post on Instagram

A post shared by Hakim Ziyech (@hziyech) on

View this post on Instagram

??

A post shared by Hakim Ziyech (@hziyech) on

Reageer op artikel:
Hakim Ziyech toont zich opnieuw van beste kant en doneert bijna twee ton voor kankerpatiënten
Sluiten