Good guy Kylian Mbappé maakt tienduizenden euro’s over voor zoektocht naar vermiste piloot

redactie 11 Feb 2019 Entertainment

Voetballers kunnen soms een beetje ijdel zijn, haantjes of een tikkeltje narcistisch. Tja, je kan het je ook wel voorstellen als je tientallen miljoenen per jaar verdient voor een potje voetbal. Maar toch, eens in de zoveel tijd laten de sterren van de groene velden zich van hun beste kant zien. Zo ook de Fransman Kylian Mbappé, die dertigduizend euro doneerde voor de zoektocht naar de vermiste piloot van het vliegtuig van Sala.

Mbappé helpt crowdfunding

Waarschijnlijk hebben we allemaal het droevige nieuws over de vermissing en de dood van Emiliano Sala gehoord. De spits van FC Nantes die onderweg was naar zijn nieuwe club, maar zijn vliegtuig raakte van de radar en stortte neer. Zijn lichaam is intussen gevonden en geborgen. Wat natuurlijk heel erg fijn is voor de familie van de voetballer, zodat zij zekerheid hebben en afscheid kunnen nemen. Net zo erg is de dood van de piloot van het vliegtuig. Zijn lichaam is nog altijd niet gevonden waardoor de familie de wanhoop nabij is. Zij hebben nu een crowdfundactie opgezet voor de zoektocht naar het lichaam van David Ibbotson. Kylian Mbappe heeft zich van zijn beste kant laten zien, door een bedrag van 30.000 euro over te maken voor de zoektocht naar het lichaam van de piloot.

Good Guy

De voetballer heeft al eerder bewezen dat het een echte goedzak is. Zo maakte hij al eerder zijn hele persoonlijke premie, verdiend op het WK, van zo’n 500k over naar een goed doel. “Ik deed mee aan het WK om de kleuren van mijn land te verdedigen. Ik verdien meer dan genoeg geld en ik vind het belangrijk dat je degenen moet helpen die in nood zijn. Veel mensen hebben het moeilijk en veel kinderen zijn ziek. Voor mensen zoals wij is het dan een kleine moeite om een hulpende hand te bieden.” Chapeau Kylian! Dat horen we graag.

Voetbalzone

Reageer op artikel:
Good guy Kylian Mbappé maakt tienduizenden euro’s over voor zoektocht naar vermiste piloot
Sluiten