Football Leaks openbaart astronomische salaris van Lionel Messi

Redactie 15 jan 2018 Entertainment

Wat zou de beste speler ter wereld c.q. aller tijden nou aan salaris opstrijken? Je zal het je misschien wel eens hebben afgevraagd, maar Football Leaks, de organisatie die regelmatig geheime financiële documenten onthult uit de peperdure voetballerij, geeft antwoord je vraag door het salaris van Lionel Messi bekend te maken.  

Twee maanden geleden verlengde Messi zijn contract tot 2021 bij Barcelona en dat heeft ‘ie netjes onderhandelt. Barcelona betaalt elk jaar een koninklijk salaris van liefst 71 miljoen euro per seizoen. Dat is €5,9 miljoen per maand, ruim €1,3 miljoen per week, €195.054 per dag. €8.127 per uur, €135,- per minuut en elke keer dat de seconde een wijzer verder slaat, pakt Messi 2,25 euro. Een patatje met per seconde. Dat is lekker graaien.

Bonussen

Veel hè? Dat is alleen nog maar zijn basissalaris! Door diverse bonussen kan zijn salaris nog oplopen tot zo’n 100 miljoen euro per jaar. Zo krijgt ‘ie 2 miljoen extra als hij elk jaar meer dan 60% van de wedstrijden van Barcelona speelt en 12 miljoen erbovenop als hij met Barça de Champions League pakt.

In november verlengde de Argentijnse dribbelkeizer zijn contract tot 2021. Maakt hij dit contract vol? Dan mag hij nog eens een bonus tegemoet zien van een niet misselijke 70 miljoen euro. Bi-fucking-zar, wat een geld.

Tot Messi zijn nieuwe contract was Neymar de best betaalde voetballer ter wereld. Afgelopen zomer maakte hij de overstap van de Catalanen naar Paris Saint Germain en hij tekende een monstercontract van naar verluidt 57 miljoen euro inclusief premies. Ook lang niet onaardig. Met dit gegeven zal een Portugese mooiboy in Madrid wel naar zijn baas stappen, want het salaris van Lionel Messi is nu twee keer zoveel als dat van hem. En dat terwijl het toch echt Cristiano Ronaldo is die de laatste twee jaar werd uitverkozen tot beste speler in de wereld.

Reageer op artikel:
Football Leaks openbaart astronomische salaris van Lionel Messi
Sluiten