Nieuw-Zeelandse studenten voeren haka dans uit ter nagedachtenis aanslag

redactie 18 mrt 2019 Entertainment

Dit is wel een kippenvelmoment. Deze studenten in Nieuw-Zeeland brachten een bezoek aan een plek in Christchurch waar familie en vrienden van de slachtoffers van de terroristische aanslag van afgelopen vrijdag samenkomen om te rouwen. Ze toonden hun respect naar de moslimgemeenschap door een haka uit te voeren.

Na afloop van de dans liepen de scholieren en leden van de gemeenschap naar elkaar toe voor een omhelzing. Het hartverwarmende gebaar had ze dan ook tot tranen geroerd. Een van de studenten, Fergus Kilpatrick, legde ook uit aan ABC News waarom hij dit deed: “Het is heel bijzonder om een onderdeel van onze cultuur, en iets wat we deden toen we jong waren, te kunnen delen met mensen in rouw.”

haka
Foto: ABC News / Nick Dole

Diepe wonden maar ook dichter bij elkaar gekomen

Mohammed Daud Kahn is een lid van de moslimgemeenschap in Christchurch en vertelt dat hij geraakt was door het emotionele gebaar van de studenten. “We hebben veel geluk met de mensen hier in Nieuw-Zeeland die onze religie en cultuur begrijpen. Deze gebeurtenis heeft ons pijn gedaan gedaan maar ook dichter bij elkaar gebracht. We hebben pijn, maar we zijn niet bang.”

Reageer op artikel:
Nieuw-Zeelandse studenten voeren haka dans uit ter nagedachtenis aanslag
Sluiten