Gwen van Poorten: “Op een gegeven moment ging het vlammetje een beetje uit”

Podcast numero 6 van FHM’s Vrouwen aan de Top is een feit! Deze vrijdag mogen we in een spiksplinternieuwe aflevering met niemand minder dan één van onze favoriete alleskunners Gwen van Poorten babbelen. Ben je benieuwd naar wat haar debuut was en hoe ze naam heeft gemaakt? Ze legt het jullie allemaal haarlijntjes uit. Dat wordt luistereeen!

Alle podcastafleveringen van FHM’s Vrouwen aan de Top luister je via fhmpodcast.com.

CV’tje doornemen

Te leuk om niet te benoemen, maar Gwen is niet zomaar Gwen. Gwen heet Gwen Martina van Poorten. Opgegroeid in het Brabantse Uden en totaal geen carnavalsfanaat. “Al die shit die een beetje heavy was en dingen zoals dansen in clubs, dat heeft helemaal niets met mij te maken, maar al die dingen zijn allemaal traptreden geweest die ervoor zorgde dat ik uiteindelijk weer ergens anders terechtkwam.”

Blufpoker

Een van de dingen die Gwen vertelt, is dat ze flink wat dingen voor elkaar heeft gekregen door te bluffen. “Ik ben gewoon gaan bluffen. Een vriendinnetje woonde in Den Haag. Ik mocht bij haar ouders logeren en op zoek naar een baan. Super random want ik kende verder niemand daar. Ik kende een gast van een feestje, hij had een eigen sportschool. Toen heb ik gewoon gezegd  ‘mijn ouders hebben ook een sportschool, ik kan wel lesgeven’. Dat was gelul, want ik kon helemaal niet lesgeven. Bij Gerard Joling precies hetzelfde. Ik stond ingeschreven bij een bureau en zag een bericht dat hij danseressen zocht. Dus ik gaf me op. Nou, ze wilde me zelfs de choreografie laten doen. Toen heb ik maar gezegd dat ik het daar te druk voor had, haha.”

Spuiten en Slikken

Toen ik bij BNN zat kreeg ik de vraag of Spuiten en Slikken wilde doen. Nou, als je op een plek zit waar je zo lang voor vecht, dan had ik bijna overal ja op gezegd. Ik wilde heel graag televisie maken. Dat vond ik zo leuk. Bij Xite deed ik alles zelf, hier had ik sturing en kon ik leren. Toen vroegen ze: ‘Je hebt nog nooit drugs gebruikt, sta je daar voor open?’ Daar hebben we goed over gekletst. Ik vond het wel leuk om dat op camera te doen. Lekker safe, want dan was er ook iemand bij die op me lette. In die jaren ben ik van losse items naar presentatrice aan tafel gegaan.” Na vier jaar kwam er een einde aan het dienstverband bij BNN. “Op een gegeven moment merkte ik dat het vlammetje een beetje uitging. Als je bij de publieke omroep werkt, is er geen ruimte voor een eigen YouTube-kanaal, geen leuke reisjes, niet influencen, geen andere programma’s. Ze kwamen toen met allemaal interessante nieuwe programma’s, waardoor ik besloot toch nog een jaartje te blijven. Na dat jaar was het wel echt klaar. Het was tijd om weer zelfstandig te zijn en te gaan rennen op mijn eigen motortje.”

Burn-out

Sinds een paar jaar is Gwen keihard bezig met haar platform Met z’n Allen. “Ik praat over dingen die ik had willen horen toen ik begin twintig was. Ik kreeg destijds een burn-out en ik vond niks op het internet. Een burn-out was iets voor zakenmannen die te hard werkten. Ik ging wel Googlen, maar ik vond daar niks. Ik was gewoon een jong, gek meisje. Nu zie ik dat het mijn kracht is en heb er een passie voor gekregen. Toen ik die tools ben gaan verzamelen, ging ik in een keer tien keer zo hard. Ik had nooit bij BNN kunnen werken of een eigen bedrijf op kunnen zetten als ik niet aan mezelf was gaan werken. Dat deel ik. Juist op een manier die niet belerend is.”

FHM’s Vrouwen aan de Top wordt je aangeboden door Lexa: Serious Dating, Crazy Love. Schrijf je hier in en scoor die date! 

Podcast met Gwen luisteren

Je luistert de aflevering met Gwen hier op al jouw favoriete podcastkanalen. Verder zullen we elke week een complicatie delen op ons YouTube-kanaal. Welke succesvolle vrouw zou jij wel te gast willen zien in onze podcast? Laat het weten in de comments op Facebook, Instagram of YouTube! Abonneer je dan gelijk even op onze podcast, zodat je niets hoeft te missen.

FHM’s Vrouwen aan de Top is een productie van ILVY. Wil je adverteren of samenwerken, stuur dan een mail naar: [email protected].

Reageer op artikel:
Gwen van Poorten: “Op een gegeven moment ging het vlammetje een beetje uit”
Sluiten