Voor de Golf GTI-liefhebbers wordt het een heel mooi weekend

De Golf GTI is een begrip. Als je die naam noemt, heeft iedereen meteen een beeld. Vooral van de types die er doorgaans in rondrijden waarschijnlijk maar goed. Het blijft een erg leuke auto. Onder de hot hatches is de Golf GTI keizer, koning en admiraal. Gewoon een heel geinig bakkie dus. En dat is het al een hele poos. Daarom is het tijd voor Volkswagens GTI-dag.

GTI-Treffen

Voor de eerste Golf GTI moeten we terug naar 1976. Toen introduceerde Volkswagen naar eigen zeggen een ‘bommetje op wielen’. Compacte auto’s waren tot dan helemaal niet bedoeld om sportief te zijn. Daarvoor kocht je toch wel een Porsche of een Ferrari? Toch bleek de hot hatch van VW een gat in de markt.

Sindsdien volgden er heel veel versies. En dan bedoelen we ook echt heel veel. Die vind je op 10 en 11 juni terug op het GTI-Treffen in Autostadt, Wolfsburg. Uiteraard. In Autostadt is het merk geboren dus waar kun je beter een GTI-festival vieren dan op die plek zelf.

Heel veel GTI’s

Voor de echte GTI-liefhebber heeft Volkswagen een hoop in petto. Prototypen, one-offs, conceptcars én Azubi GTI’s. Alles komt voorbij. Azubi? Dat zijn auto’s die door de stagiairs (Auszubildende) zijn ontwikkeld. Van 100% originele GTI’s tot zwaar getunede bolides, alles is aanwezig en welkom.

Volkswagen belooft een echte festivalsfeer met foodtrucks, barbecues, livemuziek en Dj’s. Ook voor de jongste fans beloven de Duitsers meer dan voldoende vermaak. Het GTI-Treffen is niet nieuw. Sinds 1982 is het een begrip. Alleen werd het altijd gehouden aan de Oostenrijkse Wörthersee. Daar kon het nu niet doorgaan en dus kiest Volkswagen voor haar thuisbasis. Kom jij ook?

Reageer op artikel:
Voor de Golf GTI-liefhebbers wordt het een heel mooi weekend
Sluiten