De grootste Nutella-fabriek maakt al een week geen chocopasta meer

redactie 4 Jun 2019 Entertainment

We posten bij FHM over de vetste, coolste, meest lachwekkende of handigste dingen, maar soms moeten we ook een beetje serieus zijn. Het kan niet altijd goed en leuk nieuws zijn. Daarom nu het tragische bericht dat de grootste Nutella-fabriek ter wereld al een week niks aan het doen is. Daar gaat je Kinder Bueno. RIP.

De werknemers van de fabriek in het Normandische Villers-Ecalles hebben zich al een week niet gewaagd aan de productie van de goddelijke chocoladepasta. Als je nagaat dat de fabriek met 600.000 potten per dag verantwoordelijk is voor een kwart van de totale productie, snap je dat het flinke crisis is.

Red Nutella!

Het is niet dat de honderdzestig medewerkers geen zin hebben in hun werk. Ze willen namelijk wel aan de slag, maar dan wel tegen een hoger loon. Een heuse staking dus. Er wordt een stijging van 4,5 procent gevraagd en een premie van 900 euro. Nou Nutellabaasjes, geef die mannen wat ze nodig hebben, want straks zitten we zonder bruinkleurige zoetigheid. Voor deze gast zou dat waarschijnlijk het einde van de wereld betekenen.

Reageer op artikel:
De grootste Nutella-fabriek maakt al een week geen chocopasta meer
Sluiten