Het grootste cruiseschip ter wereld vaart nu op zee en is paradijs op de oceaan

Redactie 26 mrt 2018 Entertainment

Size does matter in de botenindustrie. Dat zien we wel weer nu ‘s werelds grootste cruiseschip te water is gegaan in Frankrijk. Loop je naast het schip, dan voel je je een mier in een voetbalstadion. Duurt ook wel even om de andere kant van het drijvende gevaarte te bereiken.

In totaal kunnen er 8.000 mensen op chillen, is het 66 meter breed en heeft het een totale lengte van 362 meter. Dat is helemaal van je bureau naar het koffiezetapparaat en dat zo’n 90 keer of drie grote voetbalvelden achter elkaar. Kun je nagaan als je even een koffie moet brengen aan een dame van 86 aan het einde van de gang…

Glijbanenparadijs

The Symphony of the Seas, heerlijke naam trouwens, weegt 230.000 ton. Dat is dan weer net zo zwaar als 200.000.000 kilo. Weet je dat ook weer. Als je zo even naar de buitenkant kijkt van het gevaarte, ziet het eruit als een doornsnee cruiseschip. Maar wanneer je dan het schip entert, holy shit, wat je dan krijgt te zien is extreem. Zie het voor je: drie verschillende waterglijbanen, bubbelbadden, surfsimulators, ijsbanen, lasergame-arena, een basketbalveld en dan hebben we het nog niet gehad over de vele Broadway musicals die er te bekijken zijn. Dit alles drijvend op de oceaan. Heaven on water, lekker reisje naar een zonnig strand met letterlijk en figuurlijk zeeën van tijd.

Culinair orgasme

Een vakantie zonder eten is net als een tosti zonder kaas: een ingrediënt dat je niet kunt missen. Natuurlijk hebben die knakkers van The Symphony of the Seas de beste koks ingehuurd om je vakantie naar een culinair niveau te tillen waar Herman den Blijker zijn vingers bij aflikt. Gasten kunnen kiezen uit maar liefst vijf restaurants en ze hebben allemaal een grote keuze in gerechten. Om het niveau helemaal op sterrenniveau te krijgen is er op de Royal Promenade de Bionic Bar te vinden, een futuristische bar waar je drankjes door robots worden bereid en gebracht.

Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Als je alle info wilt scoren, moet je even naar hun website gaan. Staan nog veel meer andere dikke foto’s. Wij boeken graag een vakantietje naar de oceaan. Wil je dit meemaken, dan kun je voor een kleine 300 euro een driedaagse cruise naar de Bahama’s boeken, waarbij je vertrekt van Miami. Anders kun je voor 840 euro ook een Middellandse zee cruise boeken, waarbij je in Barcelona opstapt en vervolgens Mallorca, Marseille, Florence, Rome en Napels aandoet.

Foto’s: The Symphony of the Seas

Reageer op artikel:
Het grootste cruiseschip ter wereld vaart nu op zee en is paradijs op de oceaan
Sluiten