Freek Vonk waarschuwt Tilburg: “Ontsnapte groene mamba is extreem giftig”

Afgelopen maandagavond is er een zeer giftige groene mamba uit zijn verblijf in Tilburg ontsnapt, deze slang is tot op heden nog altijd spoorloos. Met man en macht zijn ze zoek naar de twee meter lange gifslang, want als de slang je bijt, zijn de poppen aan het dansen: het beest is heel erg giftig.

De gemeente Tilburg smeekt iedereen om niet als een malle op slangenspeurtocht te gaan. In en rondom de Goudregenstraat, waar het beest ontsnapte, zijn experts direct aan de slag gegaan met acties door middel van speurhonden. De gemeente Tilburg drukt inwoners op het hart 112 te bellen wanneer zij het groene monster spotten.

Niet snel buiten

Volgens de kenners zit het beest waarschijnlijk nog ergens binnen, want zo’n tropische slang vindt het Nederlandse herfstweer maar niks. Als ‘ie toch buiten is, doet ‘ie waarschijnlijk geen vlieg kwaad. Wel scherp blijven, want hoe klein de kans ook is, een beet van de groene mamba kan zonder medische hulp binnen no time fataal zijn, zeggen experts.

Freek Vonk

Zelfs Freek Vonk is in de stress door deze ontsnapping. Hij waarschuwt dat er gevallen bekend zijn waarin slachtoffers binnen een half uur kwamen te overlijden door zo’n mamba-beet. Slangen zijn op zichzelf niet zo van het mensenbijten, doen ze alleen als ze zich bedreigd voelen. Vonk benadrukt wel dat het erg nerveuze beesten zijn, die razendsnel kunnen reageren.

Nog steeds voortvluchtig

Op moment van schrijven is de slang nog steeds voortvluchtig. Laten we hopen dat het beest zo snel mogelijk weer bij de eigenaar komt, dan kunnen alle inwoners van Tilburg weer met een gerust hart slapen.

Reageer op artikel:
Freek Vonk waarschuwt Tilburg: “Ontsnapte groene mamba is extreem giftig”
Sluiten