Grand Theft Auto V is met 6 miljard de rijkste onder alle games en films

Redactie 10 apr 2018 Entertainment

Hoeren neerknallen zodat je niet hoeft te betalen voor je wipbeurt of stoned iemand uit zijn auto trappen terwijl je beschoten wordt door de politie. Het kan allemaal in het super succesvolle Grand Theft Auto V. Een Game die geen grenzen kent, een bundeling van goede storylines, activiteiten, uitdagingen, multiplayer modes en verassingen. Vol met actie en avontuur weet Grand Theft Auto V ons vijf jaar na zijn release nog steeds te boeien. Zoveel dat het spel inmiddels 6 miljard dollar in het laatje wist te brengen, het meeste ooit voor games maar ook voor films.

Dat betekent dat de game, die vaak kritieken ontving voor zijn geweld, marteling, seks en drugs, uiteindelijk iedereen keihard uitlacht. Er zijn momenteel meer dan 90 miljoen exemplaren van GTA V verkocht. Daarmee hebben ze ongeveer een omzet van 6 miljard dollar weten te behalen. Om dat te vergelijken: Star Wars behaalde een omzet van ongeveer 10 miljard met 10 films. GTAV is één enkele game. De meest succesvolle film met de grootste omzet ooit is Avatar met 2,8 miljard dollar. Dan weet GTAV het alsnog belachelijk hard te out-klassen.

Rockstars paradepaardje

GTA V is zo succesvol dat het 2017 eindigde als de 6e beste Game van dat jaar. Dat terwijl het spel uit kwam in 2013. Om daarnaast te kunnen vergelijken hoe succesvol GTA V is pakken we een andere zeer succesvolle game erbij. GTA V verkocht meer dan 90 miljoen exemplaren, Call of Duty Modern Warfare 3 verkocht 26,5 miljoen exemplaren. Een ongelofelijk verschil wat maar weer laat zien van wat voor ongekende hoogte Rockstar met zijn game is.

Gta Iv GIF - Find & Share on GIPHY

For the winning

De gaming-industrie begint veel succesvoller te worden dan de filmindustrie. Dat komt omdat de filmindustrie te kampen heeft met Netflix en andere streamingservices die een groot gedeelte van hun omzet afpakken. Illegale downloads gaan bij succesvolle films of series door het dak heen terwijl games dit redelijk goed hebben weten te beschermen. In 2017 spendeerde de consumenten in totaal 36 miljard euro aan videogames, dat was 15 procent meer dan het jaar ervoor. Dat bewijst dat de game-industrie een uiterst succesvolle en nog steeds sterk stijgende industrie is.

Red Dead Redemption

Als hij er ooit aankomt (wat zeker wel gaat gebeuren) moet GTA VI van verdomde goede huize komen om haar vorige deel te evenaren, laat staan te verbeteren. Rockstar zal alles in de strijd moeten gooien, eerst komen ze 26 oktober met de langverwachte Red Dead Redemption 2 aanzetten. Laten we daar eerst naar uitkijken. Geweld blijkt toch een stukje populairder te zijn als het op games aankomt.

Red Dead Redemption 2 Trailer GIF - Find & Share on GIPHY

Foto: Rockstar

Reageer op artikel:
Grand Theft Auto V is met 6 miljard de rijkste onder alle games en films
Sluiten