Villa The Godfather staat te koop voor 117 miljoen euro

redactie 22 okt 2018 Entertainment

‘I’m gonna make him an offer he can’t refuse…’ Nou misschien dat we dit aanbod toch even af moeten slaan, want 117 miljoen is een behoorlijk smak geld. The Godfather is misschien wel de allerbeste film ooit gemaakt. Het meesterwerk met de geweldige acteerprestaties van Marlon Brando, Al Pacino en James Caan staat nog steeds als een huis. Hét huis van The Godfather staat overigens nu te koop. 

De villa staat te koop voor een slordige 135 miljoen dollar, da’s omgerekend ongeveer 117 miljoen euro. Niet alleen was deze villa het decor voor The Godfather, ook The Bodyguard is er opgenomen. Deze villa is dan ook voor de echte filmliefhebber met een dik vetgemest spaarvarken.

JFK

Het optrekje staat in Beverly Hills en heeft dan ook de creatieve naam: ‘The Beverly House’.  Het werd ontworpen in 1927 door ene Gordon Kaufmann, die ook de welbekende Hoover Dam ontwierp. Er hebben aardig wat beroemdheden in het huis gezeten, zo zat John F. Kennedy er met zijn Jacqueline tijdens hun wittebroodsweken (periode van 6 weken na het huwelijk waarin het echtpaar  niet gestoord mag worden).

29 badkamers

Het huisje heeft zo’n 19 slaapkamers, 29 badkamers (why tell me why?), een tennisveld, twee bioscoopzalen, een bibliotheek van twee verdiepingen, een balzaal, een biljartkamer, een tennisbaan, een dinerruimte en een luxe wellness. Wanneer de koper het volledige bedrag betaald voor deze iconische villa, wordt The Beverly House een van  de allerduurste huizen van Los Angeles.

Reageer op artikel:
Villa The Godfather staat te koop voor 117 miljoen euro
Sluiten