De Glickenhaus SCG 007 wordt de eerste straatlegale Le Mans auto

redactie 19 Sep 2019 Machines

Jim Glickenhaus heeft grote ambities voor aankomend jaar. Hij wil met zijn nieuwe Glickenhaus SCG 007 ‘hypercar’ de strijd aangaan op Le Mans in de allerhoogste klasse. Wat dit model uniek maakt, is het feit dat er ook een straatlegale variant van komt voor de gewone burger.

De eerste straat legale Le Mans auto

De 24 uur van Le Mans is een van de bekendste races op aarde. Elk jaar zijn er weer nieuwe hypercars ontwikkeld die strijden om de eerste plek. Ook dit jaar zijn er nieuwkomers. Vooral de creatie van Glickenhaus verdient onze aandacht. Niet alleen vanwege zijn opmerkelijke design valt die op, maar ook om zijn doel: Het winnen van de 24 uur van Le Mans in de hypercar klasse.

Twee keer historie in één klap

Jim maakt duidelijk dat hij van plan is om Amerika weer op de kaart te zetten tijdens Le Mans. De laatste keer dat een Amerikaanse autoproducent de iconische race won was alweer in het jaar 1970. Dit was Ford. Zij wonnen de race met hun GT-model voor het eerst in 1966 en wonnen hem daarna nog eens drie keer achter elkaar. Die film die binnenkort uitkomt: Ford v Ferrari gaat hierover. Naast dit ambitieuze plan willen ze nog een plekje in de historie opeisen. Hun hypercar moet namelijk ook de eerste straatlegale Le Mans auto worden. Ja, je hoort het goed. Deze beauty komt ook gewoon op de markt voor ons normale burgers. Op die manier kunnen wij ook stiekem een beetje onderdeel zijn van Le Mans. Duimpie omhoog!

Reageer op artikel:
De Glickenhaus SCG 007 wordt de eerste straatlegale Le Mans auto
Sluiten