Dit zijn de belangrijkste gezondheids- en fitness trends voor 2024

In een wereld waar stress toeneemt, wordt de zoektocht naar ontspanning en selfcare steeds belangrijker. Recent onderzoek door David Lloyd onder 3.500 mensen toont aan dat een groeiend aantal mensen op zoek is naar manieren om zowel hun geestelijke als lichamelijke gezondheid te verbeteren. Hier zijn de belangrijkste fitness- en gezondheidstrends voor 2024.

AI & Fitness personalisatie

Kunstmatige Intelligentie (AI) heeft inmiddels een onmisbare rol in onze samenleving en zal ook in 2024 de wereld van sport blijven beïnvloeden. Volgens onderzoek van David Lloyd zullen smartwatches nog geavanceerder worden, met de mogelijkheid om spiermassa, hydratatieniveau en bioleeftijd te meten. Deze uitbreiding stelt sporters in staat zich te concentreren op specifieke aspecten van hun lichaam, wat de algehele gezondheid bevordert, niet alleen het gewicht of de spiermassa.

Groepstrainingen

In een tijd waarin eenzaamheid een groeiend probleem is, zoeken steeds meer mensen naar een gevoel van verbondenheid. Kleine gemeenschappen zoals hardloop- en boekenclubs winnen aan populariteit, omdat mensen zich bewuster worden van de invloed van sociale interactie op hun mentale welzijn. David Lloyd merkt op dat inschrijvingen voor groepstrainingen stijgen, en de verwachting is dat de interesse in groepstrainingen in 2024 nog verder zal toenemen. Dubbele winst!

Routines

Sociale media creëren soms een onrealistisch beeld van fitness, wat mensen kan afschrikken. In 2024 zullen meer mensen hun fitnessroutines geleidelijk opbouwen, waardoor het een gewoonte wordt in plaats van een verplichting. Op platforms zoals TikTok spelen virale trends zoals ‘hot girl walks’ en ‘cozy cardio’ hier al op in, waarbij de nadruk ligt op eigen tempo en een bewuste benadering van fitness.

Slaap

Het aantal mensen met slaapproblemen neemt toe, en steeds meer mensen begrijpen de impact van slechte slaap op hun fysieke en mentale gezondheid op lange termijn. In 2024 zal slaapoptimalisatie centraal staan, waarbij professionele hulp bij slaapcoaches steeds gebruikelijker wordt. David Lloyd biedt ook gericht advies over slaap via hun personal trainers.

Voeding & gezondheid

Wetenschappelijke vooruitgang heeft onze kijk op darmgezondheid veranderd en de invloed ervan op onze algehele gezondheid. In 2024 zullen superfruits en plantaardige producten naar verwachting de toon zetten. Apps zullen meer aandringen op ‘mindful eten’: langzamer eten, betere controle op de porties en bewust consumeren.

Wil je meer weten over de trends voor 2024? Check het bij David Lloyd Clubs door langs te komen of een kijkje te nemen bij een van de vestigingen van David Lloyd. Het belooft een jaar te worden waarin welzijn centraal staat, en David Lloyd staat klaar om je te begeleiden op je reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Dus waar wacht je nog op? Op naar de website van David Lloyd.

Reageer op artikel:
Dit zijn de belangrijkste gezondheids- en fitness trends voor 2024
Sluiten