Dit had je verdiend als je voor het WK op Kroatië had gewed als wereldkampioen

Redactie 12 jul 2018 Entertainment

Het WK is alweer bijna voorbij. Nog twee wedstrijden en we moeten weer afkicken van het mooiste voetbaltoernooi ter wereld. Misschien niet helemaal de finale die de meeste mensen voorspelt hadden, maar met Kroatië hebben we een sympathieke nieuwe finalist. Ondanks dat ze vooraf als outsider werden gezien, mag je het toch wel een grote verrassing noemen dat ze de finale hebben bereikt. Maar wat had je verdiend als je voorafgaand aan het toernooi op Kroatië had ingezet als wereldkampioen?

Odds Kroatië

Als je op Unibet voor de start van het WK had ingezet op Kroatië als wereldkampioen had je odds van 31.00. Toch lekker verdiend als je honderd euro in had gezet en de Kroaten de Fransen zondag met 1-0 verslaan. Dan ging jij mooi naar huis met 3.100 euro. Een iets realistischere inzet van 50 euro had je nog een modaal maandsalaris opgeleverd van €1.550,-. De mensen die echt ballen hadden en 1.000 piek hadden ingezet, die zouden 31.000 euro op hun bankrekening mogen bijschrijven.

Outsider

Maar ja, allemaal speculeren. Uiteindelijk valt het nog best mee wat je aan de Kroaten had verdiend. Voor een tweede plek waren de odds 14.00, derde 8.50 en vierde 2.30. De bookies hadden het allemaal redelijk voorzien dat de Balkanstrijders ver zouden komen. Ook niet zo gek is als je naar de selectie kijkt. Met Modrić en Rakitić beschikken ze over de heersers op het middenveld van de Spaanse competitie. Ivan Perišić is een gevaarlijke aanvallende middenvelder van Inter Milan, doelman Subašić de betrouwbare sluitpost van Franse topploeg AS Monaco, met verdediger Lovren hebben ze 50% van het sterke centrum van Champions League finalist Liverpool in huis en aanspeelpunt Mandžukić speelt ook gewoon bij Juventus in de spits. En dan hebben we veel andere uitstekende teamgenoten nog niet eens genoemd en dan is er natuurlijk knipoogkroaat Vida nog.

Het is Kroatië van harte gegund. Ook wel weer eens leuk om een nieuwe wereldkampioen te hebben. Maar ja, die Fransen hè. Het wordt aanstaande zondag in elk geval een kraker van een pot.

Foto: Screenshot YouTube.

Reageer op artikel:
Dit had je verdiend als je voor het WK op Kroatië had gewed als wereldkampioen
Sluiten