Gevecht tussen Anthony Joshua en Deontay Wilder gaat er eindelijk komen

Redactie 11 nov 2017 Entertainment

Het galmde al enige tijd door de wandelgangen van de bokswereld, maar nu gaat het dan eindelijk gebeuren. De twee huidige wereldkampioenen in het zwaargewicht nemen het tegen elkaar op in de ring. Daarmee komt er eindelijk een eind aan een oneindig lange tease tussen de twee kemphanen. En is daar een topgevecht om naar uit te kijken voor menig boks fan, als Anthony Joshua en Deontay Wilder de degens gaan kruisen.

Waar Joshua de titelhouder is bij de IBF, IBO en WBA, is Wilder dat bij de WBC. Ergens in 2018 zullen de twee ongeslagen zwaargewichten de handschoenen een trekken en staan alle vier de titels op het spel. Met een inzet van onbetwiste kampioen, wordt er voor eens en altijd duidelijk wie de dienst uitmaakt en wie er met de staart tussen de benen af zal druipen. Beide kock-out koningen hebben een waanzinnige track-record. Joshua heeft 20 overwinningen, waarvan allen kock-outs, in 20 partijen en Wilder 39 winstpartijen, waarvan 38 knock-outs, in 39 wedstrijden.

Feeling fight day fresh ? #StayHungry

A post shared by Anthony Joshua (@anthony_joshua) on

Degene die als overwinnaar uit de ring stapt, zal zich een stap dichterbij brengen om alle titelriemen vast te houden. Hierdoor blijft alleen de Nieuw-Zeelandse WBO-kampioen, Joseph Parker, over. Hij blijft dan de enige uitdager die nog overbleef om de hele divisie te veroveren. De laatste zwaargewicht die alle riemen wist vast te houden, ook al was het maar voor een korte tijd, was de controversiële Tyson Fury. AJ en ‘The Bronze Bomber’ kunnen zich in een illuster gezelschap scharen met legendes als Ali, Frazier, Foreman, Tyson en Marciano, mocht een van hen als winnaar uit de ring stappen.

FIGHT DAY! I can’t wait to put this man to sleep ??? #WilderStiverne2 #BOOMGoodnight #BombZquad #ANDSTILL

A post shared by Deontay Wilder (@bronzebomber) on

Unilad

Reageer op artikel:
Gevecht tussen Anthony Joshua en Deontay Wilder gaat er eindelijk komen
Sluiten