Tramontana XTR is 1 miljoen dollar kostende speeltje

Redactie 10 nov 2017 Machines

Wat het eerst opvalt aan de tweezitter is dat de Bulgaarse interieur experts van Vilner aan goud geen gebrek hadden. Van de voorste spatborden tot de motoruimte, overal zijn gouden details terug te vinden, waar ze bij Jersey Shore jaloers op zijn. Over smaak valt te twisten, maar het de Tramontana XTR valt in ieder geval niet in de categorie saai in te delen.

Gelukkig is al dat blinkende niet het enigste wat er te zien valt. Zo lijkt de de XTR een toekomstige Formule-E wagen, die omgetoverd is tot een straatlegaal overkapt racemonster met plek voor twee. Om plek en gewicht te besparen dient het openklappende dak tegelijkertijd als deur. Onder matzwarte aerodynamische body schuilt een 5.5-liter Mercedes-Benz bi-turbo V12 motor, die 888 pk op het wegdek legt.

De achterwiel aangedreven supercar is met 1360 kg zo licht als een veertje. Er is precies duidelijk wat de XTR kost, maar eerdere modellen zijn voor bedragen tussen de 550.000 dollar en 1 miljoen dollar verkocht. Door het tot in de details gepersonaliseerde keuzes van deze klant, gaan we voor het gemak van de hoogste prijs uit. Maar dan krijg je ook wat.

Insidehook

Reageer op artikel:
Tramontana XTR is 1 miljoen dollar kostende speeltje
Sluiten