Actie in de ring met heavyweight World Champion Deontay Wilder

Redactie 1 nov 2017 Entertainment

Waar Anthony Joshua afgelopen zaterdagnacht met succes zijn wereldtitel in het zwaargewicht boksen verdedigde, is hij niet de enige huidige heavyweight World Champion. De 28-jarige Brit blijft daarmee, met zijn twintigste knock-out winstpartij in net zo veel wedstrijden, de titelhouder bij zowel de World Boxing Association (WBA) als bij de International Boxing Federation (IBF).

In de World Boxing Council draag een andere absolute knock-out koning de kampioensriem. Met een track-record van 38 overwinningen, waarvan 37 knock-outs, in 38 partijen heeft Deontay Wilder bijna twee keer zo veel overwinningen op zijn naam staan als Joshua. Omdat ‘The Bronze Bomber’ 4 november wederom tegenover Bermane Stiverne in de ring staat nam boks analist en Hall of Famer Steve Farhood een kijkje in de carrière van de 32-jarige Amerikaan.

Ondanks zijn imponerende reeks van overwinningen en knock-outs, is er ook veel kritiek op de carrière van Wilder. Criticasters vinden dat hij nog nooit een echte topper heeft verslagen en zijn titel alleen verdedigd tegen zwakkere tegenstanders. De brute bokser van ruim twee meter lang kan hij voor eens en altijd zijn critici de mond snoeren. Door het op te nemen tegen de andere huidige zwaargewicht wereldkampioen, Anthony Joshua. Het is het gesprek in de wandelgangen van de bokswereld. Het partijtje in de ring tussen de twee absolute bokskampioenen zien wij wel zitten.

Reageer op artikel:
Actie in de ring met heavyweight World Champion Deontay Wilder
Sluiten