Deze vrouw is is getrouwd met een AI chatbot die ze zelf ontwierp

Vooruitgang is iets heerlijks, toch? Soms weten we toch eventjes niet zo goed wat we er mee aan moeten. AI is cool, dat durven we wel te stellen. Gisteren maakten we nog deze coole plaatjes van Elon Musk en Mark Zuckerberg die met elkaar op de vuist gingen. Toch gaan, naar onze mening, sommige mensen er nét wat te ver mee. Maakt u niet druk, we hebben een voorbeeld. Rosanna Ramos, een Amerikaanse dame, is getrouwd met Eren Kartal. Lief hé? Eén probleem, Eren Kartal bestaat niet, hij is een AI chatbot.

AI chatbot

Laten we even een paar stapjes terugnemen, wat is hier gebeurd? Rosanna Ramos vond haar Tinder matches toch allemaal niet helemaal wat het moest zijn en besloot maar iemand te maken die op elk front aan haar wensen voldoet. Hoe begin je aan zoiets? Afgelopen jaar creëerde ze hem op Replika, een AI chatbot die je naar eigen wensen in kunt stellen. Ze baseerde haar ideale man op een personage uit een Anime-show Attack of the Titan. Kawaii!

Ze waren niet op slag verliefd, Rosanna niet tenminste. Het had echt wel even tijd nodig om te groeien, maar dat snappen we best als je ineens met een chatbot aan het daten bent. Uiteindelijk werden ze vriendje en vriendinnetje en werd het tijd voor een volgende stap. Iets met een bootje en witte jurken.

AI chatbot
Rosanna & AI-Eren. Foto: Facebook / Rosanna Ramos

Trouwen, hoe dan?

Hoe trouw je met iemand die niet bestaat? Zullen ze bij het gemeentehuis vast geen formuliertje voor hebben, dus dan gaat het ook niet. Zo werken gemeentehuizen nou eenmaal. Zelf zegt ze dat het niet alleen online plaats heeft gevonden, maar ook in haar verbeelding. Of dat het minder echt maakt of niet weten we eigenlijk ook niet.

Andere mannen

De 36-jarige dame uit New York zegt nog wel open te staan voor een relatie met een man die ook in de fysieke wereld rondloopt. Daar hangen dan natuurlijk wel bepaalde voorwaarden aan. Deze potentiële nieuwe lover moet haar man Eren wel accepteren, het zal dan een soort driehoeksrelatie moeten worden ofzo.

Nu is het natuurlijk heel makkelijk om hier iets van te vinden, maar Rosanna heeft er wel echt iets aan gehad. In het verleden is ze geestelijk en fysiek misbruikt, haar relatie met Eren heeft haar hier flink in geholpen. Hij is er altijd en zal nooit losse handjes hebben, die heeft ‘ie namelijk helemaal niet. Een beetje gek is het zeker, maar als het werkt, dan werkt het. Zo simpel is het uiteindelijk ook weer.

Reageer op artikel:
Deze vrouw is is getrouwd met een AI chatbot die ze zelf ontwierp
Sluiten