Game of Thrones en Johnnie Walker lanceren White Walker Scotch

redactie 3 okt 2018 Entertainment

Winter is coming. We horen het Ned Stark nog zeggen in het eerste seizoen van Game of Thrones. Het duurde nog wel even paar jaren voordat het daar echt winter werd. Over 2 maanden is het in Nederland in ieder geval wel weer winter. Om weer een beetje warm te worden hebben HBO, Game of Thrones en Johnnie Walker een fijn flessie whisky uitgebracht. Gelukkig vries je er niet van dood of zo. Dat zou wel helemaal binnen de stijl van Game of Thrones passen.

De White Walkers zijn nou niet echt de meest gezellige personages uit Game of Thrones. Gelukkig bestaan ze in onze wereld niet. Tenminste niet zover we weten. Ze staan wel te pronken op deze limited whiskey van Sjonnie Walker, op zich is dat niet zo vreemd. Het zijn allebei Walkers toch. Whiskyspecialist George Harper heeft samen met een paar deskundige blenders dit drankje in elkaar geflanst. Wanneer je deze fles in de vriezer pleurt en er later weer uit haalt schijn je de echo’s van de White Walkers te kunnen horen. Dan weet je vriendin meteen wanneer je weer aan de drank zit. De fles verandert daarnaast van design wanneer je ‘m invriest, dit komt door de speciale ijsgevoelige inkt.

The North

De White Walker is gemaakt in een van de meest noordelijke distilleerderijen in Schotland. Het drankje bevat tonen van karamel, vanille en rode besjes en is gemaakt van  Single Malts van Cardhu en Clynelish. De makers gebruikt het koude Noorden van Game of Thrones als inspiratie voor het maken van deze Scotch.

Meer Game of Thrones Whisky’s

De flesjes zijn vanaf deze maand te krijgen in Nederland. Er komt overigens nog meer aan. De Game of Thrones Single Malt Scotch Whisky kunnen we in februari 2019 verwachten. Deze collectie bestaat uit 8 verschillende soorten whisky’s die eerder een huis uit Westeros moeten vertegenwoordigen.

Met ongeduld wachten we op het nieuwe seizoen van Game of Thrones. Volgend jaar moet het toch echt gaan gebeuren. We houden jullie uiteraard op de hoogte. Valar morghulis! Maar jij niet he.

 

 

Reageer op artikel:
Game of Thrones en Johnnie Walker lanceren White Walker Scotch
Sluiten