Duurste Japanse whisky ooit is voor een extreem bedrag verkocht

redactie 25 sep 2018 Entertainment

Bij FHM zijn we niet vies van een glaasje alcohol. Zeker niet als om whisky gaat. Hoewel 289.879 dollar wel een beetje veel is voor zo’n flesje vloeistof.  Het bedrag werd neergelegd voor de Yamazaki whisky op de Sotheby’s-veiling in Hong Kong. Voor dat geld zou je bijna geen nipje te durven nemen.

Het was uiteraard niet zomaar een single malt whisky. Dit flessie van Yamazaki was een halve eeuw oud. Zo’n 6 jaar geleden werden er 150 van deze pijpjes uitgebracht door Suntory Spirits. Yamazaki is de alleroudste whisky destilleerderij van Japan. Ze hebben slechts drie keer een whisky van 50 jaren oud uitgebracht, in 2005, 2007 en 2011. De fles die voor het recordbedrag verkocht werd, kwam van de eerste editie uit 2005. De koper van dit relikwie wil anoniem blijven. Misschien mag zijn vrouw er niet achter komen dat hij zoveel geld uitgeeft aan alcohol.

Het dubbele bedrag

Ze hadden verwacht dat de fles ongeveer 140.000 dollar zou opbrengen, het bleek het dubbele te zijn. Een glas van dit goedje moet ongeveer 16.500 dollar waard zijn. Zonde om te gaan atten dus. Sowieso is dat heiligschennis, van whisky moet je genieten toch?  Voor degenen die geld willen overhouden voor een huis of een vriendin, de whisky’s van Aldi zijn uitgeroepen tot de beste van het jaar 2018. Voor die prijs kun je het wel shotten. Cheers mate!

whisky

whisky

whisky
Foto’s: Yamazaki Foto: Yamazaki

 

 

manners.nl

Reageer op artikel:
Duurste Japanse whisky ooit is voor een extreem bedrag verkocht
Sluiten