Binnenkort kun je deze Game of Thrones filmlocaties in Noord-Ierland bezoeken

redactie 25 sep 2018 Entertainment

Het is een pittige tijd voor de fans van Game of Thrones. We slaan hard met deuren en roepen random quotes als: “The next time you raise a hand to me will be the last time you have hands!” In ieder geval is er sprake van een hoop frustratie. We zijn al zolang aan het wachten op laatste seizoen van GoT dat we ten einde raad zijn. Gelukkig is nu bekend geworden dat HBO een aantal filmlocaties van de legendarische serie gaat openstellen voor publiek.

Stilletje hebben we allemaal de langgekoesterde wens om mee te spelen in de wereld van Game of Thrones. Alleen dan zonder het doodgaan gedeelte. Binnenkort kun jij je voelen als Jon Snow, Tyrion Lannister of Ed Sheeran. Het gaat trouwens niet om nagebouwde replica’s, maar om echte filmlocaties. Super epic dus. Het enige wat je moet doen is een vlucht boeken naar Noord-Ierland. Je kan het beste op Belfast vliegen, waar ook een studio van Game of Thrones is.

Meer dan een expositie

HBO wil in 2019 deze filmlocaties al open gaan gooien, dat is best wel vlotjes. Het moet meer worden dan een stoffige museumattractie. HBO heeft zelf aangegeven dat het gaat om een ‘toeristische attracties die groter zijn dan wat het publiek ooit heeft gezien.’  Dat is nogal een belofte. Tijdens de tours kun je naast het wandelen op de sets, ook toffe attributen bewonderen uit de serie zelf. Het gaat om props als zwaarden, kostuums en andere onderdelen van GOT-sets.

Game of Thrones
Foto: HBO Foto: HBO

Westeros

Het gaat met name om filmlocaties die in The North zijn gefilmd zoals Winterfell en Castle Black. HBO staat te popelen om de fans het creatieve erfgoed te laten zien en ze de kans te geven het gevoel van Game of Thrones te ervaren. Je mag dan wel officieel in Noord-Ierland zijn, we doen gewoon net even of het Westeros is.

Het nieuwe seizoen van Game of Thrones is waarschijnlijk in de eerste helft van 2019 te zien.

Reageer op artikel:
Binnenkort kun je deze Game of Thrones filmlocaties in Noord-Ierland bezoeken
Sluiten