Nieuw futuristisch waterpark van 82 miljoen euro in de maak

redactie 30 Aug 2019 Entertainment

Met hoge snelheid van een glijbaan af razen of gewoon lekker tot rust komen in de ‘lazy river’ alles is mogelijk in het nieuwe futuristische Elysium Water Park. Het nieuwe project van maar liefst 82 miljoen euro heeft dan ook alle middelen in huis.

De toekomst is aantrekkelijk

Dit ambitieuze project wordt gebouwd in de buurt van Bournemouth (Engeland) en wordt het grootste overdekte waterpark van het land. Het mag dan wel 75 miljoen pond kosten, maar daar haal je wel de nieuwste technieken mee binnen. Het park beschikt over alle bekende waterparkuitrustingen zoals, attracties, glijbanen, plonsbaden en golfmachines. Maar het park onderscheidt zich door Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) toe te passen op enkele attracties. Dit belooft dan ook veel.

New £75m Water Park To Open In The UK
Facebook: Elysium Water Park

Het park

Alle glijbaanbuizen zijn transparant, waardoor je een volledig 360 graden beeld krijgt van alles waar je langs vliegt. Om het spannender te maken gebruiken ze gesynchroniseerde ritten, doormiddel van de VR, om jou ultieme droomrit mogelijk te maken. De officiële boodschap van het park luidt als volgt: “Elysium wordt het meest fantastische, luxe en grootste overdekte waterpark van het Verenigd Koninkrijk. Wij bieden u het ultieme waterparadijs en meer.”

Facebook: Elysium Water Park
Facebook: Elysium Water Park

Chill out

Naast de anarchie die je opwekt van de wilde attracties biedt het park je ook de kans om je ‘inner boeddha’ te vinden. Met een wellness van absolute topkwaliteit, die onder andere een sauna, een hamman spa en massages bevat. Wel moet je 18 jaar oud zijn om hierbinnen te komen. Die schreeuwende snotapen kom je hier dus niet tegen. Heerlijk toch.

Tropisch tripje van huis

Niet alleen de attracties binnen verdienen onze aandacht. Het park wordt namelijk tegen een ‘tropische landtuin’ gebouwd. Hier kun je lekker doorheen wandelen en tot rust komen. Waarom zou je duizenden euro’s betalen voor een vliegticket naar een ver land als je het tropisch regenwoud ook hier kan bewonderen. Wel moeten we de zwembroek nog even laten hangen, want de verwachte opening is pas in 2023. Wel kunnen we alvast genieten van de eerste indrukwekkende concept tekeningen.

Facebook: Elysium Water Park
Facebook: Elysium Water Park
Reageer op artikel:
Nieuw futuristisch waterpark van 82 miljoen euro in de maak
Sluiten