Frenkie de Jong brengt onverwachts bezoekje aan voetbalschool in Tanzania

redactie 20 Jun 2019 Entertainment

Voor Frenkie de Jong deze zomer geen typische miljonairsbestemming zoals Dubai of de Cote d’Azur maar een reis naar Tanzania. Via een foto op Instagram laat de oud-Ajacied ons bovendien meegenieten van zijn vakantie. Op de foto is hij namelijk te zien terwijl hij omringd is door een groepje kinderen kinderen van een voetbalschool in Tanzania.

Het opvallende beeld is te danken aan een uitnodiging van Daan Zwierink, een student uit Twente die stage loopt bij de school. Dat Frenkie ook echt zou komen opdagen had hij echter nooit verwacht vertelde hij tegen het AD. “Ik kwam per toeval de foto tegen van Frenkie en zag dat hij in de buurt van Arusha was. Ik herkende het gebied op de foto. Ik twijfelde geen moment om het uit te nodigen. Ik plaatste een reactie onder de foto. Wie niet waagt, wie niet wint.” En een dag later kwam Frenkie dus daadwerkelijk opdagen. “Niet veel later gaf hij een like op mijn reactie, maar dat hij echt zou komen wist ik toen nog niet.”

Veel indruk gemaakt

Zelf was de student Daan Zwierink er helaas niet bij. “Ik was op een andere locatie en kon het helaas niet meer redden. Balen, maar ook niet meer dan dat. Ik vind het hartstikke mooi dat hij de tijd heeft genomen om even langs te komen op de school. Hij heeft een rondleiding gekregen, is met iedereen op de foto gegaan en heeft even een balletje getrapt. Zijn komst heeft veel indruk gemaakt bij de kinderen.”

 

View this post on Instagram

 

Try the impossible ⚽️??

A post shared by Frenkie de Jong (@frenkiedejong) on

Reageer op artikel:
Frenkie de Jong brengt onverwachts bezoekje aan voetbalschool in Tanzania
Sluiten