Joystick op een muis? Tuurlijk, duw er twee op, Lexip promoveert je gameskills

Redactie 7 mrt 2018 Entertainment

In de game-industrie komen elke dag verschillende soorten gamemuizen beschikbaar. De een heeft weer tien knoppen, waar de ander verder gaat met dertig buttons. Niets is innovatiever dan de gamemuis van Lexip: een double joystick muis.

We moesten even met onze ogen knipperen om het idee te begrijpen, maar als je het eenmaal snapt, lijkt het een verdomd slim idee. De functie om twee joysticks op een muis te planten, klinkt niet heel erg praktisch, maar je ziet er helemaal niks van. Het uiterlijk ziet er zelfs hartstikke strak uit en hij is niet uitgerust met vreemde en ingewikkelde knopjes. Fijn voor diegene die niet zo houden van allemaal die fonkelende lichtjes.

Gamemuis
Foto: Lexip

Behendigheid

Door middel van de eerste joystick (zit in de muis) kun je ideaal een voertuig besturen. Het is een soort van simulatie waarin je zit terwijl je deze functie gebruikt. Je kunt zo precies bepalen, op de millimeter na, welke richting je in het spel op wilt. De tweede joystick is speciaal om snel in menuutjes te scrollen. Deze functie is handig in spellen als Minecraft of World of Warcraft, waarmee je snel van het ene naar het andere item kunt springen.

gamemuis
Foto: Lexip

Warme broodjes

Blijkt ‘ie ook nog eens rete goedkoop te zijn. Dat hadden wij niet verwacht. As we speak zijn de Ultra Early Birds uitverkocht. Geen grapje, toen we begonnen aan dit artikel was er nog één exemplaar te koop en ze zijn nu uitverkocht. Geen paniek, voor een tientje meer krijg je de Early Bird versie. Dat is nóg niet duur voor een gamemuis. Lexip verkoopt zichzelf via crowdfunding, dus wees er snel bij.

Via een menuutje kun je de instellingen aanpassen naar jou persoonlijke habitat. Voor de linkshandigen onder ons, er is ook een omgekeerde versie van de gamemuis. Speel je veel Fortnite, League of Legends, Call of Duty, Grand Theft Auto of Minecraft, dan is deze muis echt iets voor jou.

Foto: Lexip

Reageer op artikel:
Joystick op een muis? Tuurlijk, duw er twee op, Lexip promoveert je gameskills
Sluiten