De legendarische Ford GT40 Mk1-persauto komt op de markt

Je kent de iconische Ford GT40 Mk1 toch? Nou, let dan goed op: de originele persauto is nu te koop. We zullen je alles vertellen over dit fantastische stukje autogeschiedenis.

Stel je voor: het zijn de jaren ’60 en Ford is vastbesloten Ferrari te verslaan tijdens de 24 uur va Le Mans, een van de meest prestigieuze uithoudingsracers ter wereld. Ze bedachten de GT40, een slanke, laaghangende en ongelooflijk snelle sportwagen die ontworpen was om het steigerende paard aan te kunnen.

Legendarisch scheurijzer

De wagen waar we het over hebben was dé auto die Ford gebruikte voor pers-en promotiedoeleinden tijdens de hoogtijdagen van de GT40. Het is als een levende legende, die te zien is op talloze foto’s tijdschriftenspreads en promomateriaal.

Foto: PistonHeads

Memorabele wagen

Deze GT40 is een stukje geschiedenis op wielen. Het is niet zomaar een GT40, het is een Mk1, de eerste in zijn soort, en hij is zorgvuldig gerestaureerd in zijn oorspronkelijke glorie. De Gulf Oil-kleurstelling, die onmiskenbare poederblauwe en goudsbloemkleuren zijn net zo opvallend als altijd.

Specsss

Onder de motorkap heb je een 4,9-liter V8-motor en dat is niet zomaar een V8, het is dezelfde motor die de GT40’s naar de overwinning op Le Mans heeft gedreven. Door deze prestaties is de auto ook erg waardevol, maar daar later meer over.

Foto: PistonHeads

Tijmachine

Het bezitten van de originele GT40 Mk1-persauto is alsof je een tijdmachine hebt die je meeneemt naar de gouden eeuw van de autosport. Het is niet zomaar een auto, het is een symbool van de Amerikaanse vastberadenheid en vindingrijkheid die de kansen versloegen en de wereld van autosport veroverden.

Sparen

We weten niet hoe het met jou zit, maar we overwegen serieus om onze ziel te verkopen om de schoonheid te kunnen bezitten. Het komt niet elke dag voor dat je een auto tegenkomt die zowel een kunstwerk is als een bewijs van menselijke prestaties.

Aardige prestaties

GT40’s zijn moeilijk te verkrijgen, vooral als model voor op de weg, aangezien de meeste zijn omgebouwd voor racen en nog steeds een van de meest iconische Amerikaanse raceauto’s in de geschiedenis zijn. De Mk 1 won de 24 uur van Le Mans in ’68 en ’69 en was het tweede chassis dat hem meer dan eens won en de Mk IV was de enige auto die volledig in de Verenigde Staten werd gebouwd om een overwinning te behalen op Le Mans in ’67.

Foto: PistonHeads

Deze originele Ford GT40 P/1069 persauto werd eerder deze maand al geveild op PistonHeads er op het moment van schrijven lijkt erop dat de post is verwijderd. Maar er is nog geen officieel bericht over een koper, dus je kunt PistonHeads in de gaten houden voor meer info. Wat de prijs betreft heeft PistonHeads geïnteresseerde kopers ook geadviseerd om minstens enkele miljoenen dollars opzij te zetten.

Dus als je een paar miljoen dollar hebt liggen en je need for speed hebt, dan is deze GT40 misschien wel wat voor jou. Wie weet ben jij de gelukkige die het stuur van deze klasbak overneemt. Begin met het slopen van je spaarvarken, want dit is de kans van je leven.

Reageer op artikel:
De legendarische Ford GT40 Mk1-persauto komt op de markt
Sluiten