Duitser verbreekt het record van langste Football Manager carrière

redactie 9 Oct 2019 Entertainment

De Duitse Sepp Hedel is dan misschien geen ‘echte’ voetbalmanager. Maar is wel een grootmacht in het spel: Football Manager. In de simulatiegame heeft hij zoveel succes gehad dat hij met zijn prestaties een spot heeft weten te veroveren in het Guinness Book of Records. In totaal speelde hij maar liefst 333 seizoenen. “Het voelt goed om je eigen inspanningen te belonen met een resultaat.”

Record

Je naam komt niet zomaar in het befaamde boek terecht. De beste man heeft er namelijk flink wat uren in gestoken: 1.940 uur om precies te zijn. In al zijn 333 seizoenen Football Manager heeft hij het voor elkaar gekregen om 15.678 wedstrijden te spelen, waarvan hij er 11.217 wist te winnen. Dat alles met drie verschillende clubs. Hij had hiermee een doelsaldo waar de gemiddelde voetbalploeg  jaloers op kan zijn: 42.672 goals voor en 15.563 tegen. Op de transfermarkt is hij ook lekker bezig geweest, want in totaal heeft hij 684 spelers gekocht voor zijn diverse clubs. Ook pakte Hedel veel individuele prijzen. Zo werd hij 1028 keer uitgeroepen tot manager van de maand/manager van het seizoen.

Afrika

Sepp begon met het spelen van het spel in Afrika, waar hij een lange tijd heeft gewerkt. In zijn tijd daar heeft hij veel uren besteed aan de game met het mooiste spelletje van de wereld. “Het merendeel van de in-game jaren heb ik in Afrika gespeeld. Als je ver van huis bent, heb je niet veel invloed op wat er thuis gebeurt,” zei hij. “Ik speelde sinds 2015 Football Manager, dus het was iets vertrouwds en de game hielp me af te leiden en bezig te blijven.”

Mooiste moment

Op de vraag: wat was je meest memorabele moment? Antwoordde hij: “Ik denk dat de eerste overwinning tegen de grote clubs Manchester City en Manchester United met FC United of Manchester heel bijzonder was. Natuurlijk was de eerste Premier League-titel en de de eerste overwinning van de UEFA Champions League tegen Atletico Madrid in 2037 ook een groot hoogtepunt.

“Na 50 jaar in Manchester had ik alles gewonnen, dus besloot ik iets nieuws te proberen en tekende ik bij Bengaluru FC uit India. Dit was een totaal andere speelstijl. Je krijgt geen miljoenen vanwege reclame en tv-rechten, en je kan niet meer dan vier buitenlandse spelers ondertekenen, dus ontwikkelde ik jonge spelers om mijn doelen te bereiken.

“Mijn favoriete deel van het spel was om kleinere clubs te ontwikkelen, dus begon ik met FC United uit Manchester, die hun eerste Premier League-overwinning in 2037 behaalde na zes tweede plaatsen! Dat was een speciaal moment. “De game daagt je altijd uit en ik heb altijd nieuwe doelen ontwikkeld, dus in-game vakantie vieren was geen optie. Je wint de UEFA Champions League niet terwijl je aan het chillen bent op het strand.”

 • Gespeeld: 15,678
 • Gewonnen: 11,217
 • Gelijk: 1,997
 • Verloren: 2,464
 • Gescoord: 42,672
 • Geincasseerd: 15,563
 • Doelverschil: +27,109
 • Win ratio: 71%
 • Cups: 729
 • League titles: 258
 • Promotions: 10
 • Individuele prijzen (manager van de maand, manager van het seizoen, etc.): 1,028

 

 

Reageer op artikel:
Duitser verbreekt het record van langste Football Manager carrière
Sluiten