Follow Me is thriller met vleugje Saw in een gestoorde escape room

Na de corona ellende druppelen langzaam maar zeker de nieuwe films binnen in de bioscoopzalen. Vanaf deze week is ook de thriller Follow Me te zien. Qua spanning lijkt het wel goed te zitten.

Follow Me is van de makers van de film Escape Room en ook dit keer speelt zo’n spelletjeslocatie een hoofdrol in hun verhaal. Het is sowieso een film die lekker inspeelt op de hedendaagse maatschappij. Cole (gespeeld door Keegan Allen) is een razendpopulaire vlogger die de hele wereld over reist om spectaculaire opdrachten te doen. Hij is een beetje een mengelmoes van Jay Alvarez en StukTV.

Je kunt het zo gek niet bedenken of Cole heeft het gedaan. Van levend begraven worden (Burried) tot bungejeempen, Cole draait er zijn hand niet voor om. Alles om zijn volgers maar te trakteren op toffe video’s. Natuurlijk moet het elke keer weer meer, beter en spectaculairder.

Follow Me

Tripje naar Rusland

Dus verrassen zijn vrienden hem met een reisje naar Rusland. Op het vliegveld worden ze welkom geheten door de steenrijk Alexei (gespeeld door Ronin Rubenstein), die het groepje gelijk het extravagante nachtleven van Moskou laat zien. Cole en zijn vriendin Erin (gespeeld door Holland Roden) vinden het eigenlijk maar niks en zinspelen alweer op een vertrek uit mother Russia.

Maar dan nodigt Alexei de vriendengroep uit voor een van de meest exclusieve escape rooms ter wereld, die alleen op uitnodiging te spelen is. Cole kent de meest escape rooms inmiddels wel, maar goed: hij is niet voor niks helemaal naar Rusland afgereisd en hij wil zijn volgers ook niet teleurstellen. Dus besluit hij niet Sjaak Afhaak te spelen, maar gewoon gezellig mee te doen.

Nou, daar zal hij nog van terugkomen. Eenmaal in de escape room aangekomen blijkt het niet zo’n tof spel te zijn als werd voorgeschoteld. Sterker nog: het mondt uit in een spel op leven en dood waarbij een gestoorde Russische creep alles nog op beeld vastlegt plus uitzendt ook.

Follow Me in de bioscoop

Een populaire vlogger, escape room en een bloeddorstige crazy Rus lijken ons uitstekende ingrediënten voor een spannend bioscoopavondje. Vanaf vandaag (16 juli) draait Follow Me in de bios.

In samenwerking met DFW

Reageer op artikel:
Follow Me is thriller met vleugje Saw in een gestoorde escape room
Sluiten