Zo vind je de beste fietsendrager voor op je auto

Als je op zoek bent naar de best geteste fietsendrager voor op de auto, is het belangrijk om een aantal zaken in overweging te nemen voordat je een aankoop doet. Het is namelijk met de komst van de elektrische fiets net even iets anders geworden dan je wellicht voorheen dacht.

Je kunt je namelijk wel voorstellen dat deze fietsen een stuk zwaarder zijn, waardoor ook de belasting op de fietsendrager hoger is. Om ervoor te zorgen dat je de beste fietsendrager weet te vinden, is het handig om een checklist voor jezelf te doorlopen.

Fietsendrager

Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

  • Bepaal hoeveel fietsen je wilt vervoeren. Dit zal bepalen hoeveel plaats je nodig hebt op de fietsendrager en welk type drager het beste bij jouw behoeften past.
  • Kies een fietsendrager die past op jouw auto. Controleer of de fietsendrager geschikt is voor jouw auto voordat je een aankoop doet.
  • Controleer hoeveel gewicht de fietsendrager kan dragen en of dit voldoende is voor jouw fietsen.
  • Kies een fietsendrager met een veilige en stevige bevestiging om ervoor te zorgen dat je fietsen veilig vervoerd worden.
  • Lees recensies en vraag advies aan andere fietsliefhebbers voordat je een aankoop doet. Dit kan je helpen om een goed product te kiezen dat voldoet aan jouw behoeften.

Hoeveel fietsen wil je mee kunnen nemen?

Voor het vinden van een geschikte fietsendrager is het belangrijk te weten hoeveel fietsen je voornemens bent om te kunnen vervoeren. Wanneer je namelijk met z’n tweeën bent, dan zal je een ander model kunnen gebruiken, dan wanneer je een gezin met twee kinderen hebt en dus ook meerdere fietsen moet meenemen. Dit heeft namelijk ook invloed op het type fietsendrager wat je uiteindelijk nodig hebt. Wel is het aan te raden om uit te gaan van de situatie die het  vaakste voorkomt. Dus stel dat je maar één keer per jaar met het hele gezin met de fiets op pad gaat, dan hoef je hiervoor natuurlijk niet speciaal een andere fietsendrager aan te schaffen. Vaak is het dan nog voordeliger om te kiezen voor het huren van een fiets op locatie.

Welk type fietsendrager?

Wanneer je gaat kijken naar een geschikte fietsendrager, dan zijn er een aantal zaken waar je serieus rekening mee moet houden. Eén van die zaken is het type fietsendrager dat je wil gaan gebruiken Zo kun je kiezen voor een fietsendrager op je trekhaak, maar is er ook de mogelijkheid om je fietsen op het dak te vervoeren. Vooral wanneer je meerdere fietsen, die ook nog elektrisch zijn wilt vervoeren, kan een dakdrager uitkomst bieden. Een gemiddelde elektrische fiets weegt namelijk al snel tussen de 18 en 23 kilo. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit een (te) zware belasting is voor je trekhaak. Zorg er dus wel voor dat je weet wat de maximale belading mag zijn, zodat je niet het risico loopt dat je fietsendrager eraf kan vallen of je fietsen of auto beschadigd kunnen raken. Heb je een elektrische fiets, kijk dan goed naar een fietsendrager voor elektrische fietsen, zodat je zeker weet dat alles veilig is.

Reageer op artikel:
Zo vind je de beste fietsendrager voor op je auto
Sluiten