Dating Tips: weet wat voor vrouw jou wil

Redactie 8 mrt 2017 Entertainment

Het spel van de liefde is ondoorgrondelijk, kent hoge pieken, diepe dalen, is onvoorspelbaar en is bovenal best wel lastig. Gelukkig is FHM er voor jou om het allemaal een beetje makkelijker te maken. Vanaf nu gaan we jou elke week van tips, tricks en info voorzien in de datingwereld. Aan de hand van dating tips van onze datingcasanova Tariq lukt het jou straks om elke (of nou ja, bijna elke) vrouw te versieren.

Over het algemeen heeft elke man zo zijn ideeën over hoe die met een vrouw om moet gaan en haar moet versieren. De een is lief, vraagt door en toont interesse, de ander maakt haar aan het lachen, weer een ander is continue aan het flirten en maakt de seksgrapjes en dan heb je ook nog die gozer die altijd alles voor haar betaalt en zo probeert in de smaak te vallen.

Geen van deze gedragingen is in essentie goed/fout. Het is wel zo dat de ene ‘tactiek’ beter werkt bij een bepaalde vrouw dan een andere tactiek. Hoe wij dit weten? Jaren-lange oefening jongen! Oké, en er is gewoon heel degelijk wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Zo zijn er in het onderzoek vier type mannen naar voren gekomen en aan de andere kant drie soorten vrouwen die onbetwist met elkaar verweven zijn.

Als man zal je je al snel herkennen in één van de volgende types. Er komt natuurlijk veel meer bij kijken, maar in de basis zijn dit de vier verschillende type mannen.

 • Leader
  De leider van de groep. Zijn mening telt zwaarder en hij weet mensen te overtuigen vanwege zijn zelfvertrouwen. Hij is veelal bezig sfeer te brengen en je merkt de aanwezigheid van een leider in de ruimte. Over het algemeen ‘kijkt men op’ tegen deze Alphaman.
 • Bad-boy
  Iemand die risico’s durft te nemen, weinig nadenkt over de consequenties van zijn acties en continu op zoek is naar adrenaline. Maakt beslissingen op basis van emotie en minder op rede en logica. Valt vaak op binnen een groep.
 • Nice Guy
  De nice guy is vooral heel lief en behulpzaam. Hij zorgt voor een vrouw, geeft haar veel aandacht en zet haar op een voetstuk. Hij gaat mee met de groep en heeft niet vaak een uitgesproken mening.
 • Provider
  De provider heeft als belangrijkste versiermiddel zijn positie en geld. Als vrouw weet je dat je bij deze man gebakken zit. Bepaalde eigenschappen (een vetrolletje te veel, niet super aantrekkelijk) wordt al snel over het hoofd gezien. De provider is het type die de vrouw mee uit eten neemt, cadeautjes koopt en die continu drankjes halen voor vrouwen in de discotheek.

Afijn, het gros van de mannen valt binnen de wat minder uitgesproken categorieën: de nice guy en provider. Daarover zo meteen meer. Dan door naar de vrouwen, want jawel, ook zij zijn in te delen in een hokje. In de basis zijn er een drietal types.

 • Extraverte vrouwen
  Dit zijn de sociale vrouwen. Niet die vrouwen die op Snapchat, Instagram en Facebook een super sociaal leven leiden, maar de vrouwen die daadwerkelijk écht sociaal zijn. In real life. Ondernemend, houden van uitgaan, veel vriendinnen. Vaak zijn deze meiden vrolijke verschijningen.
 • Verlegen vrouwen
  Een beetje het tegenover gestelde van de extraverte vrouw. Deze vrouwen zijn veelal wat onzekerder en zijn niet zo snel tevreden. Zij komen niet graag uit hun comfortzone. Als er wat mis gaat dan gaat het in hun ogen ook echt goed mis.
 • Psychische vrouwen
  Voor de duidelijkheid: dit zijn niet de gestoorde vrouwen die met een mes achter je aan komen omdat de afwas niet is gedaan. Nee. Dit zijn de vrouwen die beslissen op basis van emotie zonder direct na te denken over de gevolgen. Ze kunnen heftig reageren en zijn vaak op zoek naar adrenaline.

Door logisch nadenken kun je nu van een groot deel van je kennissen, mannen en vrouwen, bedenken welke karaktereigenschap het sterkst vertegenwoordigt is in iemand. Henk die altijd moet bepalen waar we heen gaan, Frits die in de sloot springt voor een tientje, Kees die alles wel best vindt. Het is natuurlijk de bedoeling dat je deze types straks ook herkent in vrouwen die je voor het eerst leert kennen.

Waarom? Omdat blijkt dat elke type vrouw een duidelijke voorkeur heeft voor een bepaalt type man. Komt ‘ie:

De extraverte vrouw gaat voor de leader: Zij wil dingen ondernemen en houdt van gezelligheid en onder de mensen zijn. De leader biedt dit, net als dat hij haar vertelt wat zij moet doen. Verder geniet een leader van sociale status, hier worden extraverte vrouwen graag mee gezien. Het losse initiatiefrijke karakter van de leader is wat zij zoekt.

De verlegen vrouw gaat voor de nice guy: De nice guy, die strooit met complimenten, voor haar zorgt en haar op een voetstuk zet is ideaal voor haar. Wanneer zij onzeker of verdrietig is dan is daar altijd die aardige jongen die met haar praat en zegt dat ze de allermooiste vrouw van de wereld is. De nice guy vult haar aan en doet vaak wat zij wil. Zij wil geen bad boy of leader die van alles onderneemt en haar uit haar comfortzone haalt. Liever de minder coole, maar superlieve jongen.

De psychische vrouw gaat voor de bad boy: Zij is op zoek naar adrenaline en de bad boy biedt dat. Hij deinst niet zo snel terug en maakt, net als de vrouw, beslissingen gebaseerd op emotie. Dit zorgt voor een achtbaan van emoties. Zie je het al voor je? Het zonnebankbruine stelletje dat slaande ruzie heeft en vijf minuten later een pashokje induikt om de ruzie met een spannende portie geslachtsgemeenschap bij te leggen. Een bom aan emoties en adrenaline.

Het viel je al op. Vier typen mannen en drie typen vrouwen. Waar past de provider dan bij? De provider staat bij elke vrouw op de tweede plaats. Wanneer een vrouw niet de man heeft van haar eerste keuze, settelt zij al snel voor een provider. De provider is het nét niet, maar neemt haar wel mee uit eten, koopt drankjes en neemt haar hier en daar mee op leuke reisjes. Dit neemt niet weg dat zij zich van nature meer aangetrokken blijft voelen tot haar nummer één type man. De praktijk leert dan ook dat wanneer een vrouw met een provider is, zij hem vaak in een later stadium verlaat voor ‘háár’ type.

Tot zover het eerste datingcollege van onze datingdokter. Bedenk wat voor vrouw je zoekt, kijk om je heen en pas toe. Doe er wat nuttigs mee. Succes!

Reageer op artikel:
Dating Tips: weet wat voor vrouw jou wil
Sluiten